Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Listopad 2014 06:22

Hrvatska dala zeleno svjetlo za bh. sezonce

Napisao/la 
Hrvatska dala zeleno svjetlo za bh. sezonce Hrvatska dala zeleno svjetlo za bh. sezonce

Hrvatski Zavod za zapošljavanje dao je pozitivno mišljenje na sporazum o sezonskom zapošljavanju radnika iz BiH u Hrvatskoj.

U Agenciji za rad i zapošljavanje BiH rekli su da je sporazum o sezonskom zapošljavanju radnika upućen u Ministarstvo rada kako bi i oni iznijeli svoj stav i da bi Vlada Hrvatske mogla odrediti potpisnika dokumenta.

Glasnogovornik Agencije za rad i zapošljavanje BiH Boris Pupić rekao je da će primjena sporazuma o zapošljavanju početi odmah nakon potpisivanja.

- Profil radnika koji će biti zapošljavani u Hrvatskoj zavisit će od potrebe poslodavaca. Očekujemo da će najviše radnika biti zaposleno u oblasti građevine, turizma, odnosno u ugostiteljstvu i poljoprivredi - kazao je Pupić za Glas Srpske.

On je naglasio da je i do sada veliki broj radnika iz BiH tokom sezone radio u Hrvatskoj, ali da je riječ uglavnom o državljanima BiH koji imaju i hrvatsku putovnicu.

Prema procjenama Zavoda za zapošljavanje Hrvatske, u Hrvatskoj je godišnje radilo oko 30.000 radnika iz BiH. Većina ih je radila na crno.

Dnevnik.ba