Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Listopad 2014 08:08

Akcija „Gibraltar“: U tijeku lišenja slobode više osoba zbog organiziranog kriminala i korupcije

Napisao/la 
Akcija „Gibraltar“: U tijeku lišenja slobode više osoba zbog organiziranog kriminala i korupcije Akcija „Gibraltar“: U tijeku lišenja slobode više osoba zbog organiziranog kriminala i korupcije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros (22.10.2014. godine) akciju kodnog naziva „Gibraltar“ na području Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Posušja i Gruda.

U tijeku su lišenja slobode više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi s kaznenim djelima iz oblasti financijskog kriminala i korupcije.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizirane kriminalne grupe na temelju krivotvorenih ili štetnih ugovora i faktura stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 5 miliona eura za navodni otkup TV prava i usluga, a koja najvećim dijelom nisu bila stvarno prometovana.

U tijeku su pretrage stambenih objekata, poslovnih prostorija i pokretnih stvari na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti se provode po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, u suradnji sa pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Zapadno-hercegovačke županije i MUP-a Republike Srpske.

Više detalja o akciji bit će priopćeno tijekom dana, navodi se iz SIPA-e.

Bolji Ljubuški