Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Siječanj 2015 11:14

STIŽE NEVRIJEME Obilna kiša, snijeg, olujni vjetar..

Napisao/la 
STIŽE NEVRIJEME Obilna kiša, snijeg, olujni vjetar.. STIŽE NEVRIJEME Obilna kiša, snijeg, olujni vjetar..

Putem Facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, sinoć je upućeno upozorenje o nadolazećem olujnom nevremenu praćenom obilnom kišom, poplavama te snijegom.

Vremenske nepogodnosti se očekuju na području Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hercegovine, jugozapadne, zapadne, srednje i istočne Bosne.

Na Jadranu će olujni vjetar i pad tlaka prozročiti plimu te ponegdje vrlo visoke valove. Na srednjem i južnom Jadranu oni bi mogli dosezati 3 i više metara. Moguća je i pojava pijavica.

Od sredine petka i u petak navečer u gorju će biti obilnog snijega. I na sjeverozapadu i sjeveru Hrvatske očekuje se snježni pokrivač, osobito na granici sa Slovenijom.

U noći na subotu i tijekom subotnjeg jutra i u gorskom dijelu Bosne kao i Balkana može pasti znatna količina snijega. Snijeg je moguć i u nizinama Bosne uz stvaranje snježnog pokrivača.

PRVI DIO VELJAČE ZIMSKI?

Trenutne prognoze govore da prvi dio veljače nosi pravi zimski scenarij, a snijega osim gdje je to normalna pojava, može biti i gdje baš i nije tipičan kao npr. Hercegovina (dolina Neretve) i Jadranska obala.

Promjena u prognozama još može biti, ali sada smo na dobrom putu za posjet zime koji prema nekim modelima može potrajati i veći dio veljače.

Bolji Ljubuški