Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 11:59

Krvavo svadbeno slavlje u Čitluku

Napisao/la 

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) uhitili su Andriju Blaževića (24) iz Mostara zbog pokušaja ubojstva Velimira Ereša, vlasnika svadbenog salona "Afrodita" u mjestu Sretnice kod Čitluka.

Blažević je osumnjičen da je u četiri sata lovačkim nožem Erešu nanio ubodnu ranu u predjelu grudi. Krvavi incident dogodio se tijekom svadbenog veselja u salonu Ereša. Blažević je, nakon što je ubo nožem Ereša, pobjegao u nepoznatom pravcu. Ipak, operativnim radom na terenu pripadnici MUP-a HNŽ-a ubrzo su ga pronašli i uhitili. On je, kako saznaje Avaz, podvrgnut kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predan u nadležnost Tužiteljstva HNŽ-a.

S druge strane, Ereš, koji je zadobio i ozljedu na nozi, najvjerojatnije posjekotinu, kako  je potvrđeno u MUP-u te Tužiteljstvu HNŽ-a, na vlastitu odgovornost je napustio bolnicu. U bolnici nije želio ostati, jer mu se supruga ubrzo treba poroditi.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je na mjestu događaja, odnosno u svadbenom salonu, pronađen nož kojim je Blažević, najvjerojatnije, ubo Ereša.

No, zbog čega je Blažević, koji je, kako Avaz saznaje, bio u alkoholiziranom stanju, nožem nasrnuo na Ereša, koji se, inače, bavi i proizvodnjom vina, za sada je nepoznato.

Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar po nalogu dežurne županijske tužiteljice Sabine Beganović, koja je izdala naredbe za sva neophodna vještačenja.

Inače, krvavom napadu svjedočio je veliki broj ljudi jer se održavala ceremonija vjenčanja.