Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 07:49

Zatvorene škole u RS-u

Napisao/la 

Škole u bh. entitetu Republika Srpska od danas i u idućih sedam dana bit će zatvorene zbog pogoršane epidemiološke situacije. Izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama u ovom bh. enttietu obustavlja se od 26. listopada do 1. studenoga. Samim tim, obustavlja se i organiziranje produženog boravka i jutarnjeg čuvanja.

Škole će organizirati nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije. Ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je za RTRS da će školama biti dostavljene instrukcije o načinu izvođenja online nastave, prenosi N1. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da na visokoškolskim ustanovama nastava neće biti obustavljena, ali će u idućih sedam dana, u ovisnosti od epidemiološke situacije, biti revidirane mjere za sve razine obrazovanja.

Odlukom Republičkog štaba obvezuju se osnovne i srednje škole u ovom entitetu Bosne i Hercegovine da organiziraju nastavu na daljinu putem elektronske komunikacije. Ministar Šeranić je rekao kako je od 16. do 22. listopada došlo do značajnog pogoršanja epidemiološke situacije te iako nije došlo do toga, očekuje se i pogoršanje stope smrtnosti zbog povećanja broja zaraženih. Istaknuo je da odluka o obustavi nastave u prostorijama škola donesena na razdoblje od sedam dana nakon čega će biti procjenjena situacija po lokalnim zajednicama. Izdana je i preporuka političkim strankama da se ne održavaju politički skupovi do 1. studenoga i institucijama pravosuđa da prioritetno razmatraju predmete koji se odnose na zaštitu zdravlja stanovništva.