Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Travanj 2014 20:50

Peter Sorensen posjetio gradilište kanalizacijskog sustava u Ljubuškom

Napisao/la 
Peter Sorensen posjetio gradilište kanalizacijskog sustava u Ljubuškom Peter Sorensen posjetio gradilište kanalizacijskog sustava u Ljubuškom

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU-a u BiH veleposlanik Peter Sorensen i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić obišli su danas gradilište projekta izgradnje kanalizacijskog sustava u Ljubuškom koji je dijelom financiran iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Načelnik Barbarić kazao je kako je vrijednost te investicije 1,9 milijuna eura, a njome će ljubuška općina dobiti 16 kilometara novog kanalizacijskog sustava.

„Kroz ovaj projekt, na dijelu gdje se radi kanalizacija, rješavamo i zamjenu azbest cementnih vodovodnih cijevi, odvodnju oborinskih voda, ali i ukupno uređenje ovih ulica. Riječ je o dijelu gradskog područja tzv. istočni krak, sve do crkve u Cernu prema Međugorju, gdje općina Ljubuški planira novu turističku zonu“, kazao je načelnik Barbarić u izjavi za novinare, istaknuvši kako će novi kanalizacijski sustav riješiti i pitanje odvodnje oborinskih i otpadnih voda s poslovne zone "Mostarska vrata".

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU-a u BiH Peter Sorensen podsjetio je kako ovaj projekt dijelom financira Europska unija, a namijenjen je kao potpora građanima.

„Ovakvi projekti povećavaju vrijednost zemljišta, a pomažu i da se zaštiti i očuva okoliš“, kazao je Sorensen, izrazivši zadovoljstvo što se jedan ovakav projekt provodi u ljubuškoj općini te istaknuvši kako će pomoći da se BiH udruži u regiju Europske unije.

Rok za završetak radova na projektu izgradnje kanalizacijskog sustava u Ljubuškom je 31. lipnja ove godine, s tim da može doći do produljenja roka najviše do 30 dana.

FENA