Ispiši ovu stranicu
Petak, 17 Listopad 2014 06:03

Široki Brijeg: Projekcija dokumentarnog filma o Ljubušaku Veselku Koromanu

Napisao/la 
Široki Brijeg: Projekcija dokumentarnog filma o Ljubušaku Veselku Koromanu Široki Brijeg: Projekcija dokumentarnog filma o Ljubušaku Veselku Koromanu

U organizaciji Udruge ''Briješki Pleter'' u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, 22. listopada 2014. godine u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma o Ljubušaku Veselku Koromanu.

Film naziva ''Stariji od vremena'' snimljen je u produkcijskoj kući Koncept.

Producent filma je Ivan Vukoja, scenarij je pisao Miroslav Palameta, dok režiju potpisuje Dragan Komadina.

Najnoviju zbirku poezije Veselka Koromana ''Ja putnik'' predstaviti će prof. dr. sc. Miroslav Palameta i prof. dr. sc. Marko Dragić.

 

Veselko Koroman rođen je u Radišićima kod Ljubuškog, 7. travnja 1934. Koroman je hrvatski književnik i povjesničar književnosti. Piše pjesme, romane, pripovjetke, eseje, putopisi, književnu kritiku i sastavlja antologije.

Osnovnu školu je završio u obližnjem Ljubuškom, a srednju u Mostaru. Studirao je književnosti filozofiju u Sarajevu na Filozofskom fakultetu.
Uređivao je časopis Život od 1969. do 1972. godine, a od 1995. do 1998. godine mostarskog tromjesečnika za kulturu, književnosti društvovne teme Osvit, zrcalnoga medija Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Istom je listu bio na čelu uredničkog vijeća do 17. siječnja 2007. godine.

Potpisnikom je Sarajevske deklaracije o hrvatskom jeziku od 28. siječnja 1971. godine.

Dopisni je član HAZU. Članom je Društva hrvatskih književnika, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Udruženja književnika BiH, hrvatskog i bosanskohercegovačkog PEN-centra.