Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Listopad 2014 12:49

JP Parkovi: Obrazloženje načina obračuna potrošnje vode i izdavanja računa

Napisao/la 
JP Parkovi: Obrazloženje načina obračuna potrošnje vode i izdavanja računa JP Parkovi: Obrazloženje načina obračuna potrošnje vode i izdavanja računa

JP „PARKOVI“ d.o.o   Ljubuški uputilo je korisnicima javnog vodovoda i kanalizacije Ljubuški obrazloženje načina obračuna potrošnje vode i izdavanja računa.

Obrazloženje prenosimo u cijelosti:

Temeljem Odluke o povjeravanju javnih ovlasti JP „Parkovi“ d.o.o. Ljubuški,    JP „Parkovi“ d.o.o. Ljubuški od 01.08.2014.godine vrši očitanje , obračun i izdavanje računa za potrošenu vodu i uslugu odvodnje  (kanalizacija).

Računi se potrošačima ispostavljaju  svaki mjesec dok se očitanje vrši dvomjesečno.

Računi za neparne mjesece (01, 03, 05 ,07, 09, 11) su akontacijski računi, a akontacija je procijenjena na temelju obračuna iz prethodnog razdoblja.

Računi za parne mjesece (02, 04, 06, 08, 10, 12) su konačni računi na temelju očitanja.

Na akontacijskim računima iznos očitanja je „0“.  Na konačnim računima se vidi koliko je stvarno potrošeno za dva mjeseca, a obračun na tom računu je razliku između potrošenih m3 i već obračunatih u akontacijskom računu .

Za sve eventualne nejasnoće po pitanju očitanja i obračuna, korisnici se mogu javiti u poduzeće JP „Parkovi“ d.o.o. u ulici Stjepana Radića bb.  (zgrada starog Famosa) gdje mogu dobiti na uvid sve elemente očitanja i obračuna.


Nadamo se da će ovo obrazloženje otkloniti mnoge nejasnoće koje su izazvali već ispostavljeni računi za rujan 2014.god, navodi se u obrazloženju.

JP "Parkovi" d.o.o./RLJ