Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Siječanj 2015 13:03

Oživljavanje tkalačkih zanata i upoznavanje tradicionalnih rukotvorina

Napisao/la 
Oživljavanje tkalačkih zanata i upoznavanje tradicionalnih rukotvorina Oživljavanje tkalačkih zanata i upoznavanje tradicionalnih rukotvorina

Udruga za regionalni i ruralni razvoj Hercegovački STAP s Osnovnom školom Vrgorac, Osnovnom školom Runovići i Osnovom školom Marka Marulića Ljubuški provodi međunarodnu kulturnu suradnju kroz projekt: ''Oživljavanje tkalačkih zanata i upoznavanje tradicionalnih rukotvorina''.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva civilnih poslova BiH u okviru potpore iz programa sufinanciranja Međunarodne kulturne saradnje“ za 2014. godinu.

Ciljevi ovog projekta su:

1. Spriječiti izumiranje izrade tradicionalnih predmeta od kulturne i povijesne baštine koju je potrebno očuvati.

2. Kod mlađe populacije povećati interes ka tradicionalnom načinu promocije naše kulture i potakne proizvodnja autohtoni proizvoda koje se mogu nuditi kao turistički proizvod.

3. Stvoriti među mladima načine dodatne socijalizacije izvan-nastavnim aktivnostima i povezati se međunarodno s drugim sredinama u okruženja s kojima dijelimo sličnu tradiciju.

Voditelj radionice je Cmiljka Pavlović iz Jajca gdje će se i provoditi radionica. Ukupno 20 - tak prijava od strane učenika navedenih škola će biti prisutno na obuci koja će se provoditi tijekom veljače tekuće godine.

Bolji Ljubuški