Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Studeni 2015 20:21

Ljubušaci i ove godine odali počast Vukovaru i žrtvama rata

Napisao/la 

Navijačka udruga „Skauti'' Ljubuški, Općina Ljubuški, samostan sv. Ante Humac Ljubuški u suradnji s Gimnazijom Ljubuški, Framom Humac i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški i ove su godine organizirali obilježavanje 6. "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje, Uzdola, Grabovice" i utemeljenje HZ Herceg Bosne i svih mjesta gdje su poginuli Hrvati.

Cijelodnevni program upriličen je na Trgu domovinske zahvalnosti, uključujući paljenje svijeća te izložbu likovnih plakata učenika osnovnih i srednjih škola. U 13 sati začula su se zvona s ljubuških crkava, a sveta misa za sve žrtve Domovinskog i proteklih ratova služena je u 18 sati u crkvi svete Kate. Nakon mise, procesija s upaljenim svijećama uputila se do Trga domovinske zahvalnosti gdje je uslijedila prigodna molitva te program koji su pripremili učenici ljubuške Gimnazije.

Ovogodišnji „Dani sjećanja“ bili su i humanitarnog karaktera.  Naime, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški prodavala je svijeće na Trgu, a novac od prodanih svijeća ići će za izgradnju „Kućice iz bajke", odnosno  Centra za djecu i mlade s poteškoćama.

Više fotografija s ovog događanja pogledajte na Facebook profilu Skauti Ljubuški.


Bolji Ljubuški