Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 09:26

U Ljubuškom predstavljanje analize o zagađenju vodnih putova i nelegalnim deponijama

Napisao/la 

U Ljubuškom će biti predstavljena analiza postojećeg stanja u oblasti zagađenja vodnih putova, trenutačno stanje postojećih postrojenja za gospodarenje otpadom te pregled broja i lokacija nelegalnih odlagališta.

Analiza je pripremljena u okviru "YOUth Drive" projekta financiranog od Europske unije, a objavit će se u formi publikacije i seta preporuka za zakonodavce s područja  Zapadnohercegovačke županije.

Predstavljanje će se održati u hotelu Bigeste u Ljubuškom, 29. rujna, s početkom u 10 sati. 

Cilj projekta "YOUth Drive" je ukazati na važnost pravilnog upravljanja otpadom, a radi se i na zaštiti vodnih putova na području ZHŽ-a (BiH) i Bokokotorskog zaljeva (CG).

Jedna od aktivnosti na projektu je i predstavljanje spomenute analize i seta preporuka.

Na prvoj od sedam planiranih edukacija, pored predstavljanje analize stanja na terenu, bit će predstavljen i uručen set detaljnih preporuka za zakonodavce, prilagođen za područja uključena u projekt.

Projekt financira Europska unija u okviru programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine  iCrne Gore, a implementira ga Udruga za razvoj okoliš i kulturu EKO ZH u saradnji s partnerskom udrugom Naša Akcija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Ukupna vrijednost projekta je oko 280.000 eura, od kojih Europska unija financira oko 230.000 eura.