Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 21 Listopad 2020 10:28

Ljubuški: Svim brucošima isplaćene jednokratne novčane potpore

Napisao/la 

Grad Ljubuški je danas isplatio jednokratne novčane potpore svim brucošima po nedavno objavljenom javnom pozivu za dodjelu istih.

Uvjete za dobivanje jednokratnih novčanih potpora ispunila su 154 brucoša s prebivalištem na području Ljubuškog koji su redoviti studenti državnih sveučilišta i koji su po prvi put upisali prvu godinu dodiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta.

Svi studenti koji su ostvarili uvjete iz javnog poziva dobili su po 500 KM.

Podsjećamo, u tijeku je i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora za redovite studente viših godina državnih sveučilišta.

Grad Ljubuški ulaže u mlade i obrazovanje, a rezultat toga je da od ove godine svi učenici s područja Ljubuškog imaju besplatan prijevoz, svim brucošima su osigurane novčane potpore, a jednokratne potpore će po prvi put dobiti i svi redovni studenti javnih sveučilišta.

"Svaki početak je težak i izazovan, baš kao i početak visokoškolskog obrazovanja. Sa željom da olakšamo prve studentske korake ljubuških brucoša i njihovih obitelji, osigurali smo financijska sredstva iz gradskog proračuna, kojima stipendiramo sve studente koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

Ulaganje u mlade, njihovo znanje i obrazovanje temelj je razvoja društva. Stoga će naša pomoć studentima i njihovim obiteljima biti naša praksa i kroz sljedeće četiri godine ćemo povećati financijska izdvajanja za stipendiranje brucoša. #jervolimljubuski", navodi se u objavi na Facebook stranici Vedrana Markotića, kandidata za gradonačenika Grada Ljubuškog.