Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 25 Listopad 2020 10:08

Udraga mladih Agape Ljubuški održala akciju “Let’s do it- milijun sadnica za 1 dan”

Napisao/la 

U vremenu kada ekološki problemi izbijaju na površinu i svima su nam dobro poznati, možda napokon postajemo sve više svjesni kako se naše prirodno okruženje urušava. Sam termin eco je izveden iz grčke riječi oicos koja znači dom, odnosno označava mjesto gdje živimo. Ekologija je znanost o tome kako sva živa bića međusobno djeluju unutar jednog doma, odnosno našeg okruženja na Zemlji.

Također, u posljednje vrijeme je poraslo zanimanje za ekologiju i razne druge znanstvene grane o okolišu zbog pogubnih posljedica ekoloških katastrofa i izumiranja biljnih i životinjskih vrsta.

Zaboravljamo da je u prirodi sve živo, priroda je živo biće, svemir živi, ljudsko biće je dio prirode i svemira.

Vođeni tim saznanjima, svake godine Let’s Do It tim Bosne i Hercegovine provodi akciju pod nazivom “Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan”, odnosno akciju sadnje drveća s ciljem povećanja svijesti građana o važnosti šuma za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za ljudsku vrstu.

Bitno je napomenuti da, uslijed globalne pandemije virusa COVID-19, ovogodišnje akcije pošumljavanja održat će se u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama.

Sadnja se realizira u 13 gradova u Bosni i Hercegovini, gdje se sade razne vrste drveća kao što su četinari, voćkarice i ukrasno drveće, ovisno od lokacije i mjesta sadnje.

Partneri i prijatelji aktivnosti su EU Info Centar i Delegacija Evropske unije u BiH koji su osigurali sadnice i dodatni materijal potreban za sadnju u svim gradovima, a akciju u Ljubuškom realizirala je Udruga mladih Agape.

“Danas smo posadili 40 sadnica. Dobili smo stručnu podršku i preporuku koje sadnice saditi tako da smo sve planski posadili. Imali smo i 12 volontera koji su nam rado pomogli da što bolje odradimo ovu akciju” izjavila je za Vrisak info Mihaela Šimović, koordinatorica projekta Let’s do it u Ljubuškom i članica Udruge mladih Agape.

Početak ove akcije je bio u 9 sati na lokaciji Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama.

Vrisak.info