Ispiši ovu stranicu
Subota, 10 Travanj 2021 16:40

Ljubušaci brinu o okolišu, preuzeli 230 sadnica bijelog jasena

Napisao/la 

„Posadi svoj hlad“ naziv je akcije koju je pokrenula nevladina organizacija „Zeleni razvojni centar“, u sklopu koje se vrši podjela sadnica bijelog jasena. Distribuciji i sadnji spomenutih sadnica prethodila je kampanja koja se provodila putem interneta, gdje su građani imali priliku ostaviti glas podrške i na taj način osigurati svom gradu besplatne sadnice.

Čak njih 230 podijeljeno je građanima Ljubuškog. Kako saznajemo iz Udruge mladih „Agape“, koja je bila zadužena za provedbu ove akcije, zanimanje građana bilo je veliko te su sadnice „razgrabljene“ za manje od pola sata.

„Broj podijeljenih sadnica ulijeva nam nadu u bolje i zelenije sutra, jer u ljudima se pomalo javlja briga o okolišu, prirodi, ekologiji… Nadamo da će biti još ovakvih i sličnih akcija, osobito sada kada smo postali dio ovog projekta. Hvala našim sugrađanima na podršci“, kazao nam je Ivan Mlinarević, predsjednik Udruge mladih „Agape“.

Uz sadnice, članovi Agape-a dijelili su i upute o sadnji, a svaka od sadnica sadrži logo sponzora na jednoj strani vezice, dok je druga strana vezice ostavljena za ime osobe koja je preuzela sadnicu i datum sadnje.

Akcijom se želi potaknuti sadnja drveća u gradovima u kojima živimo, a njen krajnji cilj jest sadnja ukupno 300.000 sadnica bijelog jasena tijekom 2021. godine.

 A. Marinović Musa