Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Listopad 2021 18:37

Ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić posjetio Grad Ljubuški

Napisao/la 

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u srijedu su primili ministra prostornog uređenja FBiH Josipa Martića i suradnike koji su boravili u radnom posjetu Ljubuškom.

Sastanku su nazočili i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić, ravnatelj Javne ustanove Razvojne agencije županije Zapadnohercegovačke Radoslav Luburić i direktor JP Parkovi d.o.o. Ljubuški Nikica Vučić.

Sudionici su razgovarali o projektima Grada Ljubuškog koje sufinancira ministarstvo te o budućoj suradnji.

– Ove godine smo aplicirali za utopljavanje i izmjenu otvora na Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića. Taj projekt je vrijednosti preko 150 tisuća konvertibilnih maraka. Jedan dio financira Grad Ljubuški, jedan dio naša Županija Zapadnohercegovačka, a 50.000 KM nadležno ministarstvo koje će nam pomoći da završimo taj projekt – kazao je gradonačelnik Markotić te se osvrnuo na dosadašnje aktivnosti Grada Ljubuškog koje su sufinancirane sredstvima navedenog ministarstva.

– Nije prvi put da nam gosp. Martić pomaže. Svake godine Grad Ljubuški aplicira na sredstva koje dijeli Ministarstvo prostornog uređenja FBiH. Radili smo utopljavanje škole u Klobuku i Studencima. Također, dobili smo brzo dozvole koje su nam trebale za obnovu naših nacionalnih spomenika i provođenje projekata prekogranične suradnje i na tome još jednom zahvaljujem te se nadam nastavku uspješne suradnje – rekao je gradonačelnik Markotić.

Ministar Martić zahvalio je na dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo posjetom i provedenim aktivnostima Grada Ljubuškog.

– Analizirali smo našu dosadašnju suradnju. Svi dosadašnji projekti su uspješno realizirani. Ove godine radi se utopljavanje jedne škole, a radovi teku po predviđenoj dinamici. Mislim da će i naša buduća suradnja biti na obostrano zadovoljstvo – izjavio je ministar Martić koji je sa sudionicima sastanka ovom prilikom posjetio i SSS Ruđera Boškovića.
Prilikom obilaska škole i radionice s ravnateljicom škole Milom Primorac, ministru prostornog uređenja FBiH Josipu Martiću uručen je i poklon, rad učenika stolarskog smjera.

– Zahvaljujem ministru Martiću na posjeti i hvala još jednom na izdvojenim sredstvima za projekt koji će puno vrijediti za našu školu, naše djelatnike i učenike. Hvala i našem gradonačelniku i svima onima koji su vidjeli vrijednost i prepoznali da obrazovni sustav mora krenuti i ići dalje – kazala je ravnateljica Primorac.

 

IMG_4266.JPG

IMG_4282.JPG