Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Studeni 2021 08:05

Ljubuški: Prijavite se na besplatne radionice pisanja dramskog teksta

Napisao/la 

Mnogima možda padaju na pamet ideje o stvaranju vlastitog filma ili predstave, no ne znaju kako ih staviti na papir, a upravo u tome mogu pomoći radionice pisanja dramskog teksta koje će se uskoro održavati u Ljubuškom.

Radionice organizira Udruga mladih Agape te smo tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili Nikolinu Herceg koja nam je pojasnila o čemu se radi.

Kako navodi, cilj radionica je proizvesti pet dramskih tekstova koji će nastajati tijekom par mjeseci, a koji će na završetku radionice biti objavljeni u brošuri te eventualno u budućnosti i prikazani na sceni.

„Ove godine započinjeno s jednim malo drugačijim projektom – radionicama pisanja dramskog teksta. Nismo se prije bavili takvim stvarima. Što se tiče kulturnih događaja, imamo ljetne kulturne događaje (op. a. „Pozdrav ljetu“, „Glazbeni vremeplov“) i edukativne tribine, ali ove jeseni pripremamo jedan potpuno novi projekt. Na ovu smo ideju došli jer smatramo kako Ljubuškom treba malo te kazališne obrazovanosti, pa smo u suradnji s Anitom Milićević pokrenuli radionice pisanja dramskog teksta. Anita je već radila na sličnim radionicama u HNK Mostar. Radila je na radionicama pisanja filmskog teksta, a poznati dramaturg Dragan Komadina je radio na radionicama dramskog scenarija i Anita je u dogovoru s njim organizirala i ovaj projekt u Ljubuškom. Nadam se da će ove radionice biti uspješne kao što su bile u Mostaru“, rekla je Herceg.

Iz radionica dramskog pisanja HNK Mostar će proisteći jedan kratki film i predstava, a što se tiče radionica u Ljubuškom Herceg objašnjava kako su prijave za radionice otvorene do 15. studenog.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani zaljubljenici u pisanu riječ bez obzira na godište.

Potrebno je samo javiti se u inbox na Facebook stranici Udruge mladih Agape.

Radionice su besplatne, termini će biti prilagođeni polaznicima.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški