Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Studeni 2021 05:38

FOTO: Veliko zanimanje za tribinu o ženskom poduzetništvu

Napisao/la 

Tribina „Žene u poduzetništvu – suočavanje s izazovima“ na kojoj su poduzetnice iz Ljubuškog i okolnih mjesta prezentirale svoje poduzetničke priče, uspješno je održana u organizaciji Udruge „Pravi put“ iz Gruda i Dnevnog lista te uz potporu ministarstva financija ŽZH.

Konferencijska dvorana u hotelu Bigeste bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a zainteresiranima su ponuđene zanimljive i korisne informacije kada su u pitanju izvori financiranja, prevladavanje barijera u poslovanju i slično.

Na tribini su sudjelovale: Žana Alpeza, predsjednica Udruge „Pravi put“, Iva Bilić koja je govorila o potencijalu ruralnog turizma, predstavivši obrt „Dragonfly House“, zatim Lidija Jelčić koja je prezentirala svoj brend „Lota Art“. Maja Bošnjak govorila je, pak, o djelovanju vlastitog fitness kluba „Maya“, Radmila Jurčić o dugogodišnjoj karijeri koju je gradila kao ekonomistica u afirmiranim tvrtkama, a na tribini je bilo riječi i o brendu „Pulvinaris“ o kojem je pričala Ana Ljubić.

Uvodničari na tribini bili su: Ana Soldo, pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ŽZH za europske integracije i Radoslav Luburić, ravnatelj JU Razvojne agencije ŽZH-HERAG, a moderatorica programa bila je Antonela Marinović Musa, novinarka Dnevnog lista.

„Podaci o broju žena poduzetnica variraju od regije do regije, a kada je riječ o Bosni i Hercegovini, u posljednje vrijeme bilježimo pozitivne pomake po pitanju uvjeta i mogućnosti za žene kako bi se ostvarile kao poduzetnice. Sve je više prepoznatljivih brendova iza kojih stoje upravo žene. One su te koje ruše sve barijere te svojom odvažnošću i sposobnošću osvajaju kupce i tržišta. Ipak, treba imati na umu da je i dalje žensko poduzetništvo opterećeno različitim preprekama, a kako bi se one što uspješnije riješile, poduzetnice često ističu potrebu jačeg umrežavanja žena na svim razinama te međusobnu razmjenu informacija i znanja“, poručili su organizatori.