Ispiši ovu stranicu
Utorak, 16 Studeni 2021 10:40

„Dan sjećanja“ u Ljubuškom

Napisao/la 

U organizaciji Grada Ljubuškog, samostana sv. Ante Humac i Kluba navijača hrvatske reprezentacije „Sinovi“, 17. studenoga održat će se „Dan sjećanja“ u Ljubuškom.

Od ove godine „Dan sjećanja“ obilježavat će se kako je to uobičajeno u čitavoj Hrvatskoj, u predvečerje pada gradova heroja Vukovara i Škabrnje.

„Za ovu veliku 30. obljetnicu pozivamo vas da, već uobičajeno, zapalite jednu svijeću na Trgu dr. Franje Tuđmana, sudjelujete na svetoj misi u crkvi sv. Kate u 18 sati te da ponosno i dostojanstveno svi skupa sudjelujemo u mimohodu poslije mise, od crkve sv. Kate kroz Vukovarsku ulicu do Trga. Svi skupa ćemo se pomoliti i ostaviti svoje svijeće s kojima smo išli u mimohodu.

Budi s nama ponosan na slavne dane naše prošlosti. Žrtva nije bezveze, kako neki ponovno žele prikazati svojim tekstovima, jer je ona za nas “zlato”, upravo ono vječno zlato koje nikad sjaja izgubiti neće i žrtva koja je rastjerala svu tamu i tugu te ju pretvorila u ponos i slavu koja će vječno živjeti.

Žrtva branitelja nije uzaludna jer su svojim životima izborili našu pobjedu. Hvala im na tome! Ovo će biti još jedno sjećanje na žrtve Vukovara, Škabrnje, Uzdola, Grabovice, Ljubuškog, Vareša kao i svih mjesta stradanja hrvatskog naroda.

Osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne, zajednice koja je osigurala naš opstanak i stvaranje naše današnje države Bosne i Hercegovine, sjećamo se, pak, 18. studenoga. Nek' sjećanja budu i opomena na vremena koja se više ne smiju ponavljati“, poručili su organizatori.