Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Studeni 2021 08:23

Ljubušanki Josipi Maras nagrada na prestižnom natjecanju dizajnera iz cijelog svijeta

Napisao/la 

Hrvatska dizajnerica Josipa Maras, porijeklom iz Ljubuškog, dobila je nagradu za Maslinik na German Design Awards 2022, jednom od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna. Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta koji svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuiriraju na svjetskom tržištu. 

“Sad komotno mogu reć’ da Hrvati imaju jednu od najljepših tapeta na svijetu! Jedno od najprestižnijh natjecanja u svijetu mi je večeras uručilo nagradu Archiproduct Desing Award longlisted za Maslinik! Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnih granica. Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustao, označio sve file-ove i lagano ih spustio u Recycle bin, kad tada skuhaš još jednu kavu u 23h i kažeš sebi da ćeš crtat to do ujutro jer te @klaudijazubcic čeka. Znajuć da Gogo i djeca već treći vikend provode bez mene, jer mama crta, tada se cijeli svemir uroti da to urodi plodom. Meni je vratio stostruko i vjerujem da će svatkom tko u ovoj mjeri voli ono što radi! Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao! @archiproducts_milano“, napisala je Maras na svom Facebook profilu.

josipa2

Osim po jedinstvenom umjetničkom izričaju, Josipine tapete odlikuje hand painted pristup, odnosno originalan način prijenosa izvornog talenta ljudske ruke u digitalno slikarstvo. Na ovaj način Josipa pokazuje iznimnu sposobnost u inovacijama dizajna i stavlja snažan fokus na zahtjeve vlastitih kupaca i potrebe tehnološki naprednog tržišta.