Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 08:50

Vodopad Kravica ponovno postaje hit destinacija, turisti stižu iz svih zemalja svijeta

Napisao/la 

Vodopad Kravica na rijeci Trebižat kod Ljubuškog nakon dvogodišnje monotonije uzrokovane pandemijom koronavirusa ponovno postaje hercegovačka hit destinacija kako za domaće tako i za strane turiste.

Da je jedan od najljepših vodopada u Europi, poznati bh. dragulj na rijeci Trebižat ponovno oživio za naš portal je potvrdio direktor JP Parkovi Nikica Vučić navodeći kako je broj posjetitelja iz dan u dan sve veći, te ove godine očekuje preko 150 tisuća gostiju.

Iako je to duplo manje od broja koji je zabilježen 2019. godine koja je bila rekordna po broju posjetitelja na vodopadu Kravica gdje su zabilježili 306 509 prodatih ulaznica, po njegovim riječima će to biti veliki uspjeh za ovogodišnju sezonu.

Podsjeća da je 2020. godine kada je cijeli svijet bio zahvaćen pandemijom, Kravice posjetilo svega 33 tisuće posjetitelja, a u 2021. godini, kada su se gosti počeli vraćati broj posjeta je dosegao 105 tisuća.

“Ove godine se nadamo se da će nas posjetiti više od 150 tisuća gostiju, jer zaista već posjetitelji dolaze iz svih zemalja svijeta. Mi smo usko povezani uz Jadransko more i Međugorje, tako da udarni val očekujemo od 15. lipnja do 15. kolovoza, jer do 2019., godine koje nisu bile zahvaćene pandemijom taj period je bio uvijek udarni po broju posjetitelja”, objasnio je Vučić za Klix.ba.

Veliki značaj za promociju poznatog bh. vodopada, kako ističe ima Outdor festival koji je ove godine održan drugi put na lokalitetu Kravica, a jedinstveni je u BiH. Tako je po njegovim riječima kroz četiri dana održavanja festivala područjem Kravica prošlo preko 10 tisuća posjetitelja, od kojih će se kako vjeruje mnogi vratiti i pričati drugima o tom mjestu.

Svoj doprinos u popularizaciji ove destinacije će bez sumnje imati i izgradnja autoceste kroz Hercegovinu, jer putnicima koji se isključe sa autoceste na Bijači treba svega tri do četiri kilometra do vodopada Kravica, što će kako Vučić vjeruje mnogi i prakticirati.

Dodaje kako su ove godine uložili mnogo truda i u marketing, kako u vidu postavljanja billboard plakata širom naše zemlje tako i u digitalnu promociju Kravica, ali i bogaćenje sadržaja zanimljivih svim generacijama posjetitelja.

Tako su nakon dvogodišnje stanke vratili u pogon vlakić koji već radi punom parom, a uskoro će postaviti i most sa platformom koji će omogućiti posjetiteljima nezaboravan doživljaj vodopada Kravica i fotografiranje u jedinstvenom ambijentu poznatog bh bisera na rijeci Trebižat.

Klix.ba