Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Studeni 2022 06:51

Osnovci i umirovljenici koriste blagodati Knjižnice Ljubuški

Napisao/la 

S bogatim knjižnim fondom ljubuške Knjižnice nedavno su se upoznali učenici trećih razreda s područja ovog grada. U sklopu akcije „Čitaj i ti“ besplatno je učlanjeno 210 trećaša koji su, u pratnji učiteljica, mogli saznati sve o radu ove ustanove koja je postala središte brojnih kulturnih događanja.

Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški, kazao nam je kako su povodom Međunarodnog dana starijih osoba priliku za besplatno učlanjenje imali i umirovljenici. Njih oko 40, uključujući i štićenike staračkih domova u Ljubuškom, odsad imaju priliku koristiti blagodati Knjižnice. 

Osim ove akcije, koja ima za cilj promicanje čitanja kod učenika osnovnih škola te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja, u Knjižnici se redovno organiziraju tečajevi crtanja i slikanja, engleskog jezika, informatike, kao i edukativne te kreativne radionice.

„Ovom prigodom najavio bih promociju zbirke poezije „Srcu najdraze uspomene“ autorice Ljiljane Tolj, potom i skupnu izložbu slika Ljilje Petković i Branke Matijašević. Vrijedna spomena je i književna večer s književnicima iz ZHŽ-a, koja je prije dva tjedna upriličena u Knjižnici Ljubuški, a uskoro će se održati i u Širokom Brijegu“, rekao je Vizentaner.

Tradicionalna manifestacija „Advent u Knjižnici Ljubuški“ također donosi zanimljiv program. Predstoji adventska radionica izrade božićnih ukrasa, ukrašavanje božićnog drvca u prostorijama i prodaja božićnih ukrasa s ciljem nabavke didaktičke opreme za djecu, a Knjižnica će dati svoj obol i manifestaciji „Advent u Ljubuškom“. 

a Knjižnica će dati svoj obol i manifestaciji „Advent u Ljubuškom“.

„Predstavljanje knjige „Draga“ autora Branka Rogića još je jedan u nizu planiranih događaja, kao i tribina 140 godina organizirane poljoprivrede u Ljubuškom. Spomenuti autor sudjelovat će kao predavač o ovoj važnoj i korisnoj temi“, istaknuo je Vizentaner.

A. Marinović Musa / Bolji Ljubuški / Foto: Knjižnica Ljubuški