Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Studeni 2022 15:50

Ljubušanka u finalu projekta “Mali svjetionik”: Među djecom sam pronašla svoj mir

Napisao/la 

Tko je najbolji radnik u Hrvatskoj? Uskoro ćemo i to znati – u finalu projekta “Mali svjetionik” ostalo je deset kandidata od čak 800 prijavljenih iz svih krajeva Hrvatske.

Ima tu vozača, profesora, spremačica i medicinskih tehničara, a najbolji među njima, s najviše glasova, će osvojiti nagradu od 100 tisuća kuna. Voditeljica projekta “Mali svjetionik” Ružica Marta Ljubičić otkriva koji su ciljevi projekta: “Njime promoviramo vrijednosti rada, poštenja morala, pojačavamo priče fenomenalnih ljudi koji uljepšavaju dank kolegama,a koji malo više svijetle od nekih drugih.”

Među finalistima je i Ana Madžar, spremačica u Zagrebačkoj osnovnoj školi na čijim je hodnicima prava zvijezda. Kolege je obožavaju i izrazito cijene te su je zajedno s roditeljima i kandidirali za prestižnu nagradu. 

Ona je skromnost i to je njena najveća veličina. Teta Ana je svjetlost škole. Spremačica, prijatelj, savjetnik, oslonac. Sve. I djeca će njeno ime glasno uzvikivati, i to zato što je baš njihova teta finalist za najboljeg radnika. Doslovno su svi htjeli pred kameru RTL-a Danas.

“Puno čisti, ja to jako volim i onda sveeee miriše”, govori nam Mia Ivanović iz Osnovne škole Ljubljanica gdje Ana radi kao spremačica. Franjo Ivanović također otkriva kakva je njihova spremaćica: “Nema bolje od tete Ane!” Stalno razgovaraju s njom i vole je pa čak i grle, otkriva nam Franjo.

“Teta Ana je iskreno najbolja zato što nam puno pomaže i iskreno ona nam je druga mama u školi i zna puno o našim privatnim problemima”, kaže nam i Lea Dara Ivaniš.

Teta Ana kaže kako je tu najviše radi djece. “Ja za to živim i zato dolazim na posao samo radi njih. To mene ispunjava i ja živim za njih. Sve što imam podijelim s njima. I oni sa mnom. I oni svoje probleme i radosti i kada plaču dođu kod mene. I kada se zaljube i kada imaju simpatiju neku onda dođu meni i reknu to”, kaže nam Ana.

Smisao projekta “Mali svjetionik” je da se novčano nagradi barem jedna osoba koja je svojim trudom dirnula druge.

Socijalna pedagoginja ove škole Matea Stanko također kaže da je Ana podrška baš svima: “Ja kada sam došla prvi puta u školu ona je bila prva osoba koja mi je pružila ruku i rekla da će sve biti u redu, snaći ćeš se… I tako svima!”

Ana nam otkriva što bi napravila s nagradom: “Obećala sam svojim učiteljima i kolegama tu da ću ih odvest u Hercegovinu. U Međugorje zapalit (svijeću op.a) Gospi, pa na Stari most u Mostar, pa Ljubuški, Kravica, Koćuša i na ručak!”

Teta Ana kaže kako joj je najdraže otvoriti školu ponedjeljkom u 6 ujutro. Među djecom je pronašla svoj mir i svrhu, a djeca u njoj lekciju života o prijateljstvu, slušanju, i brizi za drugoga.

Danas.hr