Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 07:40

L'amore haljine Ljubušanke Romilde Ćutuk sve traženije

Napisao/la 

Iako je po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Romilda Ćutuk iz Ljubuškog zaokupljena je posve drugačijim poslovnim aktivnostima. Ne tako davno osnovala je brend L'amore za prodaju i iznajmljivanje svečanih haljina. Klijentice s kojima surađuje većinom su iz Mostara, Metkovića, Makarske, Vrgorca, Gruda, no ipak najveću podršku ima od Ljubušanki.

Perje kao poseban pečat

„Ovim poslom odlučila sam se baviti prije tri mjeseca, iako je ljubav prema šivanju unikatnih haljina nastala davno. Prije godinu dana upisala sam tečaj krojenja i šivanja kod gospođe Jadranke Rozić u Čapljini i na početku sam taj posao radila samo za sebe i kćeri, a nakon usavršavanja počela sam šivati haljine i za druge djevojke. S obzirom na to da se radi o počecima poslovanja, oduševljena sam rezultatom i zanimanjem za ono što nudim klijenticama“, istaknula je Ćutuk za Dnevni list.

Moderan i jedinstven stil je ono što ih posebno privlači.

„U svaku haljinu unesem nešto novo, što je čini posebnom. Djevojke su me znale pitati je li riječ o L'amore haljinima, što znači da se već sada prepoznaje stil koji njegujem. Trenutačno se najviše traže haljine s dodatkom perja, koje i onoj najjednostavnijoj daje poseban pečat“, naglasila je Ćutuk.

Cijene šivanja ovise o modelu i materijalu, od 100 KM pa nadalje. Najskuplja haljina koju je dosad radila koštala je 800 KM, a neke od njih možete vidjeti i na društvenim mrežama, na Facebook i Instagram profilu – L'amore Dress.

Brojni planovi

Ćutuk nam je kazala i to kako je u Dječjem vrtiću Ljubuški, podružnica Vitina, nedavno održala radionicu prilagođenu najmanjim uzrastima. Uz ugodno druženje, cilj radionice bio je poticati dječju kreativnost.

Otkrila nam je i da je dostavila potrebnu dokumentaciju za projekt potpore marginaliziranim grupama žena u razvoju poduzetništva, koji financira Grad Ljubuški.
„Nadam se da ću ostvariti određena sredstva kako bih mogla proširiti posao koji je još u razvoju. Što se tiče daljnjih planova, planiram odraditi još jedan tečaj u Čapljini. Ideja je mnogo, a spomenuti projekt pomogao bi mi da makar neke od njih i ostvarim“, zaključila je Ćutuk.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list