Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 13 Studeni 2022 12:26

Nominacije za Hercegovku godine pristižu iz Mostara, Ljubuškog, Švedske, Australije…

Napisao/la 

Ako želite sudjelovati u projektu „Hercegovka godine“, odnosno nominirati neku od uspješnih i radišnih Hercegovki, priliku za to imate u sljedećih nekoliko dana.

Kako nam je potvrdila Daniela Škegro, idejna začetnica ovog projekta, zasad su pristigle nominacije iz Posušja, Mostara, Čapljine, Gruda, Ljubuškog, Švedske i Australije.

„Kako je Hercegovina rasadnik svakog dobra, pa tako i dobrih žena, ne sumnjamo da će prijave biti najaktivnije u ova tri dana. Sve one koji planiraju do 16. studenoga poslati nominacije, zamolit ću da to učine isključivo putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te da navedu ime i prezime osobe koju nominiraju, kratku biografiju i fotografiju. Zaprimili smo nekolicinu prijava bez suglasnosti nominirane osobe, a bez odgovarajuće dopune nijedna od njih neće biti uvrštena u natjecanje“, kazala nam je Škegro.

Nakon uvida u zaprimljene prijave uslijedit će glasovanje u tri kruga. Osnovni uvjet je da je nominirana osoba Hercegovka i pozitivan primjer, dok dosadašnje pobjednice nemaju pravo sudjelovanja u ovogodišnjem izboru.

Cilj ovog projekta je promocija Hercegovine, ovdašnjih običaja i kulture te snažne uloge žena u društvu.

A. M. Musa