Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 13:23

Razvojni forum Zapadnohercegovačke županije u petak u Ljubuškom

Napisao/la 

Razvojni forum Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), koji i ove godine organizira Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije, održat će se u petak, 9. prosinca, u hotelu “Bigeste” u Ljubuškom u 11 sati.

Naglasak ovogodišnjeg foruma je na razvoju turizma u Županiji kao i u cijeloj Hercegovini, odnosno postojeće stanje, turistički rezultati u 2022. godini kao i pogled u budućnost po pitanju razvoja turizma, priopćeno je iz Ureda za EU integracije Vlade ZHŽ-a.

Cilj Razvojnog foruma je predstaviti određena kretanja u turizmu u Hercegovini u 2022. godini s posebnim osvrtom na iskustva i stanje nakon pandemije koronavirusa, te porazgovarati o postojećem stanju i potrebama, odnosno planovima u razvoju i promociji turizma u Hercegovini, a u kontekstu ukupnog razvoja gospodarstva u ZHŽ-u kao i susjednim županijama.

Na Razvojnom forumu razgovarat će se o temama “Razvoj i rezultati u turizmu u 2022. godini”, “Institucionalni i pravni okvir za daljnji razvoj turizma”, “Promocija Hercegovine kao turističke regije”, “Predstavljanje aktualnih i budućih projekata u turizmu”.

Sudionici Razvojnog foruma bit će predstavnici javnog sektora iz općina, gradova i županija, predstavnici turističkih udruženja i organizacija, te predstavnici organizacija koje se bave razvojem ili promocijom turizma.

Pošto je Razvojni forum prilika za razmjenu informacija, organizatori pozivaju sve sudionike da u nekoliko minuta predstave svoje aktivnosti, odnosno projekte koje planiraju provoditi ili prijavljivati u sljedećem razdoblju u sektoru turizma, kako bi se razmijenile informacije o aktivnostima i projektima, te kako bi se svi mogli kvalitetno pripremiti za predstojeće razdoblje.

RTV HB