Ispiši ovu stranicu
Subota, 28 Siječanj 2023 06:45

Više od stotinu vrtićana iz Ljubuškog i Čitluka sudjelovalo u projektu "Eko mališani"

Napisao/la 

Posjetom četiri vrtića na području Čitluka i Ljubuškog, proteklog tjedna završena je prva praktična faza projekta “Eko mališani”, kojeg je osmislila i provodi Broćanska udruga mladih, zajedno Udrugom mladih Agape u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

"Na radionicama je bilo prisutno oko 130 djevojčica i dječaka, polaznika vrtića, koje su naši edukatori posjetili. Djeca su bila jako susretljiva, pokazala su veliko zanimanje za temu. Idući tjedan planiramo montažu solarnih klupa ispred vrtića koje smo posjetili, a sredinom ožujka ćemo započeti i sa završnom fazom projekta, što podrazumijeva sadnju bilja i akciju čišćenja okoliša vrtića zajedno s djecom”, kazao je Martin, jedan od edukatora u sklopu ovog projekta.

"Ako se želite pridružiti mladima iz BRUM-a i Udruge mladih Agape u realizaciji ovih aktivnosti, javite nam se porukom na društvenim mrežama", poručuju iz Udruge Brum.