Ispiši ovu stranicu
Subota, 17 Lipanj 2023 14:00

U Studencima proslavljen blagdan Srca Isusova

Napisao/la 

Svečanom svetom Misom koju je u koncelebraciji više svećenika slavio mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski, proslavljen je blagdan Presvetog Srca Isusova zaštitnika župe Studenci.

Dvorište u svetištu Srca Isusova bilo je ispunjeno do kraja vjernicima koji su uz župljane pristigli sa svih strana, od Ljubuškog, Čapljine, Hrasna do Mostara, a bilo je hodočasnika i iz europskih zemalja. Biskup Palić je govorio o Srcu Isusovu s posebnim osvrtom na ponizno srce i poniznost.

Kao i svake večeri u devetnici bila je prigoda za Ispovijed gdje je na raspolaganju bilo više svećenika. Svetu Misu svojom svirkom i pjevanjem liturgijskih pjesama uljepšali su „tamburaši“ iz Zlatnog srca, te članovi župnih zborova.

Na kraju svete Mise župnik don Ivan Perić zahvalio svima na sudjelovanju u pobožnosti, biskupu na upućenoj pastirskoj riječi, svećenicima i ispovjednicima, zborovima koji su pjevali i sve pozvao na nastavak druženja u Pastoralni centar.

Uoči blagdana Srca Isusova svetu Misu Uočnicu predvodio je nadbiskup Vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, sin ove župe. Nadbiskup Vukšić je govorio o zazivu „Isuse blaga i ponizna srca“ i o tome kakvo srce trebamo imati da bi bili slični srcu Isusovu. Kako je toga dana kiše padala cijeli dan sveta Misa slavljena je župnoj crkvi uz pjevanje Zlatnog srca i župnih zborova.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški