Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023 07:06

Obilježena 28. godišnjica smrti hrvatskog branitelja Slavka Grgića

Napisao/la 

Svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi u Klobuku koju je jutros predvodio župnik fra Ante Kurtović i polaganjem vijenaca na groblju Crkvina obilježena je 28. godišnjica smrti hrvatskog branitelja Slavka Grgića.

Slavko (Slaven) Grgić rođen je 26. siječnja 1972. godine u Mostaru od roditelja Ivana i Stane rođ. Čuljak, a poginuo je 19. lipnja 1995. godine u Livnu tijekom granatiranja grada od srbočetničke granate. Pokopan je dva dana kasnije na groblju Crkvina, a sprovodne obrede vodio je fra Vlatko Kozina.

Osnovnu školu završio u Klobuku, a srednju školu u Ljubuskom. Kao većina, živio je u jako skromnim uvjetima s roditeljima i braćom.

Da mu se spomen ne zaboravi, prisjetimo se hrvatskog branitelja – viteza iz Klobuka, koji se početkom srbočetničke agresije na prostore RH i BiH, zatekao se na redovnom odsluženju vojnog roka najprije u Somboru pa prekomandom u Zemuniku kod Zadra. Otišavši na redovni dopust koji je ujedno iskoristio i da napusti tadašnju zločinačku JNA kao 20-godišnjak. Odmah se priključio pripadnicima HVO i stao u obranu svoje domovine. Uz dva brata i rođake stao je rame uz rame ne prezajući od neprijatelja. Priključivši se 2 gardijskoj brigadi HVO prolazio je ratišta cijele naše Herceg Bosne, bio je ponos svoga sela i grada i primjer kakav se samo može poželjeti. Tog kobnog dana 19. lipnja 1995. godine, nakon 17 dana terena, zločinačka granata ispaljena sa srbočetničkih položaja na grad Livno prekinula je život mladog ratnika, branitelja i čovjeka velika srca. Srcem je išao i svoje srce dao za svoju domovinu. Neizmjerna mu hvala i slava!

Ljportal