Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Kolovoz 2023 07:11

Veronika Pinjuh: Ovogodišnje izdanje Beer Festa nadmašilo je sva očekivanja

Napisao/la 
Drugo izdanje Beer Festa u Ljubuškom ostavilo je pozitivan dojam na organizatore, ali i na posjetitelje koji su u veliku broju došli podržati ovaj događaj.
 
Ljubušaci i njihovi gosti imali su imali prigodu kušati razne vrste piva i koktela, a nije manjkalo ni bogate gastronomske ponude, kao ni glazbenog programa kojeg je energičnim nastupom obilježilo legendarno Prljavo kazalište te predgrupa Not Jane.
 
Važan događaj
 
„Ovogodišnji Beer Fest otvoren je simbolično na Međunarodni dan piva koji se obilježava prvog petka u mjesecu kolovozu. Organizacijski tim pobrinuo se da svi pivoljupci mogu uživati kušajući desetke vrsta piva svjetskih brendova, ali i domaćih craft pivovara. Među njima izdvajamo ljubušku craft pivovaru Hobist koja se drugi put predstavila s tri vrste piva. Između ostalih, u Ljubuški su došli i pobjednici posljednja dva izdanja širokobriješkog Street Food Festa – Von Herzog i Matej Šušak Profa, koji su nas oduševili svojim specijalitetima. Možemo biti zadovoljni jer je ovogodišnje izdanje Beer Festa nadmašilo sva očekivanja, a događaj kao takav važan je za cijelu Zapadnohercegovačku županiju, ali i za sam Ljubuški koji posljednjih godina doživljava turistički procvat“, kazala je za naš list Veronika Pinjuh, vršiteljica dužnosti ravnateljice Turističke zajednice Grada Ljubuškog.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, zvučnik, harmonika, saksofon, violina, klarinet, truba i gomila
 
Pinjuh je nadalje dodala kako TZ vrijedno radi na očuvanju, održavanju i promociji prirodnih ljepota i kulturne baštine te na kreiranju dodatnih sadržaja kojim nastoje privući posjetitelje u grad Ljubuški, a kojih je svakim danom sve više.
 
Turistička sezona na vrhuncu
 
Kao i svugdje, i u Ljubuškom je turistička sezona na vrhuncu o čemu nam svjedoče i popunjeni smještajni kapaciteti. Do kraja godine možemo očekivati posjećenost kao što je to bilo rekordne predpandemijske 2019. godine“, istaknula je Pinjuh.
 
Kažimo i to kako je ovogodišnji Beer Fest trebao trajati dva dana, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta upriličeno je jednodnevno druženje za koje su se pobrinuli Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog te Udruga Ljubfest.
 
Piše: Antonela Marinović Musa / DL