Ispiši ovu stranicu
Subota, 26 Kolovoz 2023 08:23

Neka i vaše dijete postane dio Brainobrain centra u Ljubuškom, zakažite besplatan demo sat

Napisao/la 

Svjedoci smo da u današnje vrijeme djeca previše vremena provode na ekranima, sve manje se međusobno druže, nemaju razvijene vještine komunikacije i socijalizacije, imaju poteškoće s pažnjom i koncentracijom, ne znaju kako učiti i organizirati vrijeme, kako postaviti ciljeve i prioritete, imaju nisko samopouzdanje…

Jedna od metoda učenja koja pomaže u prevladavanju ovih problema je svakako Brainobrain – metoda učenja koja kojom se uči djecu kako učiti, razvijati radne navike te kognitivne i socijalne vještine u vrijeme djetinjstva kada je neuroplastičnost mozga (mogućnost mozga da se promijeni i prilagodi kao rezultat nekog novog iskustva) naročito izražena.

Tehnike i metode

„Svakom roditelju cilj je pripremiti dijete za život kroz razvoj socijalnih i mentalnih sposobnosti, a Brainobrain pristup koristi više tehnika i metoda koje imaju za cilj brže i lakše učenje novih spoznaja, razvoj matematičkih vještina, fokusa, koncentracije, kreativnosti, kao i emocionalne inteligencije (samokontrola, empatija, komunikacija, javni nastupi, rješavanje sukoba i problema…). Program se sastoji od 10 razina za osnovnoškolski uzrast, tj. 12 razina za djecu predškolske dobi od čega svaka razina, ovisno o uzrastu, traje 3 do 4 mjeseca dinamikom jedanput tjedno u trajanju od dva sata (120 minuta). Potrebno je 15 minuta vježbanja kod kuće svaki dan, a po završetku svakog stupnja polaže se test i stječe diploma“, kazala je za Dnevni list Katica Zelić, voditeljica Brainobrain centra u Ljubuškom, prof. psihologije i gestalt psihoterapeutkinja.

Dodala je kako se grupe sastoje od 5 do 10 polaznika kako bi se postigao maksimalan učinak i omogućio individualni pristup djetetu. Grupe se formiraju prema uzrastu polaznika, dok je nastavni materijal kojim se služe polaznici drugačiji za svaku razinu te podrazumijeva abakus, udžbenike, karticu za mentalnu aritmetiku i slično.

„U prvom dijelu sata računamo i vježbamo pomoću abakusa, a nakon kraće pauze slijede psihološke radionice u kojima se stavlja velik naglasak na razumijevanje i prepoznavanje vlastitih i tuđih emocija i potreba. Tako se na prilagođen i zabavan način, kroz igru, crtanje, psihološke priče, primjere iz prakse i života djeteta, razmjenu iskustava i druženja i praktične vježbe potiče razvoj djetetove socijalne i emocionalne inteligencije. Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina uredna psihofizičkog razvoja, a njegova jedinstvenost je u tome što se, za razliku od drugih programa koji se baziraju isključivo na razvoju mentalnih sposobnosti, bavi i psihološkim razvojem, tj. podučavanjem životnih vještina kako bi se djeca lakše i bolje suočavala s brojnim životnim izazovima. Sati su vrlo aktivni i interaktivni tako da djeca ne provode vrijeme pasivno sjedeći. Svako dijete sudjeluje u aktivnostima te se potiče na timski rad i međusobnu pomoć, podršku i suradnju, što je u školi uglavnom zanemareno. U konačnici, pozitivno razmišljanje, kreativno i slobodno izražavanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, ključne su odlike i karakteristike ovog programa“, istaknula je Zelić.

Reakcije polaznika i roditelja

Naime, Brainobrain program od prošle godine dostupan je i u Ljubuškom te su već prve grupe polaznika stekle diplome za uspješno završena dva stupnja.

A da je ovaj program opravdao i očekivanja roditelja i polaznika, svjedoče sljedeće reakcije:

Aviana, 8 godina:

„Ja sam Aviana i imam 8 godina. Idem u BOB, 2. stupanj. BOB dobiva od mene 10/10 bodova! BOB je super za mozak, brojanje se lako razumije i učimo sve vrste emocija. Našla sam super prijatelje! Rado idem na BOB!“

Dijana, roditelj polaznika:

„Iskreno, upisali smo ga kako bi poboljšao koncentraciju i naučio bolje i brže računati. Na Brainobrainu je dobio puno više od toga. Osim što već računa brže i točnije od nas, naučio je što su radne navike, samostalniji je u radu i pokazuje više samopouzdanja. Naučio je prepoznavati i izražavati svoje osjećaje. Kad naiđe na neki problem, više ne odustaje nego traži rješenja. Veseli se svakom odlasku na BOB jer se tamo uči kroz igru i u opuštenoj je atmosferi.“

Ako i vi želite da vaše dijete pohađa Brainobrain centar u Ljubuškom, zakažite besplatan demo sat te zatražite više informacija putem broja: 063 450 521 (WhatsApp) ili putem društvenih mreža (Facebook i Instagram).

Antonela Marinović Musa / Dnevni list