Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 08:10

Ena Nižić: Za polufinale Supertalenta pripremam još borbeniju i zahtjevniju pjesmu

Napisao/la 

Čim je počeo prilog o Eni Nižić na Supertalentu Nove TV, odmah je bilo jasno da je zvijezda rođena. Kao da je cijeli život pred kamerama, tako je vesela, zvrckasta, ljubazna, osjećajna i suosjećajna 9-godišnjakinja nastupala, opisujući se epitetima koje svi potvrđuju. A onda je i zapjevala “svoju borbenu pjesmu”, odnosno hit “Fight song” od Rachel Platten.

Maja Šuput je plakala kao kišna godina, Martina Tomčić je vrisnula, Fabijan ju je ponosno slušao, a Bilman se zadovoljno smješkao u znak velike podrške maloj princezi. Ne znamo je li pjesma stigla do sjajne američke kantautorice, spomenute Rachel Platten, međutim, uvjereni smo kako bi i ona priznala da je Enin nastup djelovao bolje od originala. Pogotovo jer se radi o djetetu iznimnog glasa. S njom smo razgovarali u nazočnosti majke Suzane, koja je ponosna na kćer, kao i ostatak obitelji, otac Vedran, brat, a malena sestra također je bila TV zvijezda na Novoj, pogotovo jer je bila zbunjena totalnom euforijom nakon zlatnog gumba, ali je ubrzo i ona zavladala pozornicom. Ova, po ocu i majci mala Hercegovka, koja s obitelji živi u Metkoviću, za Večernji je govorila o pjevanju, ali i karateu kojim se bavi, svom razredu, obitelji…

Ena, kako si se osjećala nakon, prvi put u povijesti, jednoglasnog zlatnog gumba u emisiji Supertalent?

– Bila sam prvo u šoku, počela sam plakati od sreće i nisam mogla vjerovati da se to baš meni dogodilo. Jako sam ponosna na sebe i sretna što sam svojom izvedbom dotaknula i žiri i publiku. Neopisiv je osjećaj kada te na ovako velikom natjecanju izdvoje kao poseban talent i nagrade zlatnim gumbom, i to zajedničkim, što se nikada do sada nije dogodilo.

Kako se rodila ljubav prema pjevanju?

– Ni sama ne znam kada se rodila, mislim da je oduvijek ta ljubav prema pjevanju u meni. Mama je doma uvijek pjevala, ja sam uz nju učila pjevati i to mi je bilo prirodno. Često se zanesem i znam pjevati kada iziđem iz škole na putu prema kući, a često sjedim na balkonu i pjevam pa se susjedi znaju skupiti i zapljeskati mi. Kažu mi da im uvijek uljepšam dan.

Baviš se i karateom. Pa tko te je zarazio zanimanjem za taj sport i kako napreduje sportska karijera?

– Pa, iskreno, htjela sam se baviti nekim sportom i pitala sam roditelje što bih mogla trenirati. Kada su mi nabrojili sve sportove u našem gradu, odmah mi je karate zvučao kao zanimljiv i borben sport, što odgovara mojem karakteru jer mama i tata se u životu bore za nas i tu borbenost su prenijeli i na mene, tako da sam htjela pokušati trenirati karate. Na prvom treningu sam bila oduševljena i, evo, već nakon tri godine i dalje mislim da je to pravi sport za mene. Trenutačno imam zeleni pojas, a na natjecanjima sudjelujem u borbama i do sada sam osvojila jako puno medalja.

Kako su prijatelji iz razreda reagirali na tvoj nastup?

– Prijatelji su bili oduševljeni i presretni zbog mene. Rekli su mi da sam bila super, da sam se predivno sredila i da su vjerovali da ću proći, ali da su se šokirali kada sam dobila zlatni gumb, neki su čak zaplakali od sreće. Prvi dan nakon nastupa u školi su me svi grlili i rekli da su ponosni na mene, da će sada naš razred postati poznat zbog mene. Napravili su mi prekrasne čestitke i kupili darove, a moja učiteljica Nevena bila je posebno sretna i ponosna i rekla je: “To je moja Ena! Tako jednostavna, skromna i divna!”

Kako bi opisala članove žirija u Supertalentu?

– Svi su mi članovi žirija posebno dragi, ali ipak, Maja mi je najdraža. Zvrckasta je kao i ja, vesela, voli haljine i biti drugačija od drugih. Martina mi je prava dama, s izvrsnim komentarima, izgleda strogo, ali uopće nije takva.

Fabijan mi je drag jer je glumac, a ja obožavam glumiti, uz to je i jako zabavan i pozitivan. Davor je zanimljiv, nekada ne razumijem njegove komentare drugim kandidatima, ali dok sam pjevala, cijelo vrijeme je imao osmijeh na licu i baš sam bila sretna jer ga nisam vidjela često takvoga.

Tko su ti omiljeni likovi iz svijeta glazbe?

– Izdvojit ću sada samo dvije pjevačice iako ih ima više, a to su Lady Gaga i Adele.

Roditelji su bili neizmjerno ponosni na tebe. Pa koliko su oni važan pokretač u tvom životu i koga više sluša vesela, zvrckasta, ljubazna, osjećajna i suosjećajna Ena? 

– Meni su moji roditelji, tj. moja obitelj, brat i sestra, najvažniji na svijetu. Uz njih se osjećam sigurno i znam da mogu sve. Oni me uvijek podržavaju, motiviraju, savjetuju, neizmjerno vole i osjećam se sigurno uz njih. Slušam ih oboje jednako jer znam da sve što mi govore, govore za moje dobro.

Zapažene nastupe već si imala u tatinoj i maminoj Hercegovini. Pa koliko ti se sviđa taj kraj?

– Jako sam vezana uz Hercegovinu, jako puno rodbine imam tamo i često idemo kod njih. Posebno volim na ljeto biti u Hercegovini, često idemo i na kupališta uz rijeku Trebižat, na jahanje konja u Grude i u Park prirode Blidinje.

Za kraj što nam Ena priprema za polufinale Supertalenta?

– Pa, za polufinale Supertalenta pripremam još borbeniju i zahtjevniju pjesmu, ne želim vam puno otkriti  jer vas želim iznenaditi.

 Željko Andrijanić / Večernji list