Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Travanj 2014 16:37

LOLA.tees: Moda je za nas odraz osobnosti, svojevrsni antidepresiv

Napisao/la 
LOLA.tees: Moda je za nas odraz osobnosti, svojevrsni antidepresiv LOLA.tees: Moda je za nas odraz osobnosti, svojevrsni antidepresiv

Za sve ljubitelje mode neizostavan modni trend su majice s porukama i citatima. Tko ne zna za dvije prijateljice koje su pokrenule modni brend koji je brzinom svjetlosti osvojio regiju? One su, naravno, Helena Bilić i Jelena Džolić iz Ljubuškog, koje stoje iza imena LOLA.tees.

Riječ je o hit majicama s citatima i poruka, koje su namijenjene urbanim, modernim i samostalnim djevojkama, ali – i ne samo njima.
Iako su prije dolazile samo u bijeloj i sivoj boji, danas možete izabrati između cijele palete boja. Nedavno se u prodaji našlo i nekoliko muških modela. Modne blogerice naprosto su izgubile glavu za ovim unikatnim majicama. Otkrivamo tajnu uspjeha brenda LOLA.tees.

U kojem točno trenutku je nastao brend LOLA.tees?

- Ideja majica s printom se razvila godinama prije realizacije, možda odmah po završetku fakulteta, ali kako smo se obje zaposlile u struci, nekako smo tu priču stavile na “stand-by”. Mislim da jedna od novogodišnjih odluka 2011. bila da napokon provedemo u djelo naše zamisli. Još za vrijeme studija, znale smo same sebi odraditi t-shirt s nekim zanimljivim printom ili citatom, ali još tada nismo zamišljale da bismo od toga mogle razviti biznis.

Koja je tajna vašeg uspjeha, uspjeha vaših majica?

- Nema tu nikakve tajne, jer nikakav uspjeh ne dolazi preko noći – stvar je u tome da treba vjerovati u sebe i davati maksimum od sebe, čak i ako ti okolina šalje “crvene” signale. Iza nas stoji puno sati napornog rada, neprospavanih noći i puno odricanja, te ako se može bilo kakva formula izvesti za uspješnost, mislim da su te stvari bile ključne. Uz naravno, dozu hercegovačke tvrdoglavosti i inata.

Jeste li očekivale takav uspjeh?

- Ni u snovima. Napravile smo prvu kolekciju od 50 majica, i računale da ćemo ih prodati u roku par mjeseci. Ta ista kolekcija se prodala za par sati. Nije da nismo vjerovale u sebe, nego nismo mogle očekivale takav uspjeh u tako kratkom roku.

Je li Facebook bio polazna točka širenja brenda?

- Apsolutno, društvene mreže općenito su najbolji način reklamiranja. U ovom trenutku imamo Facebook profil sa 5000 prijatelja, Facebook page sa 5.500 sljedbenika, te Instagram profil koji smo nedavno aktivirali, ali također u jako kratkom periodu skupili velik broj osoba koji nas slijede.

U kojem trenutku ste pomislile - uspjele smo!

- U trenutku kada smo primili telefonski poziv od novinarske ekipe Gorana Milića, s prijedlogom za intervju za njegov novi dokumentarac.

Kako birate natpise za majice?

- Ovisi o raspoloženju. Često nam se kupci jave sa željom da im mi same osmislimo neki natpis, što zna biti jako nezgodno i zahtjevno, pogotovo kada neku osobu ne poznaješ, niti je vjerojatno da ikada hoćeš. Nerijetko se desi da razmijenimo i preko 50 poruka s nekom osobom, dok ne definiramo konačno izgled majice. U zadnje vrijeme, zbog velikog broja narudžbi, nismo stizale odrađivati majice po “svom guštu”, što ponekad zna biti i malo frustrirajuće, ali opet –pozitivno.

Koji je izazvao najviše reakcija?

- Teško je to odrediti, zaista. U početku smo se trudile da ne ponavljamo natpise na majicama, ali smo s vremenom “podlegle” nagovaranjima drugih.

A s kojim se natpisom majica najbolje prodala?

- Definitivno „Frankly my dear, I don’t give a damn“, velikog Clarka Gablea kao Rhett Butlera, u filmu „Zameo ih vjetar“.

Je li Internet ‘izlazna’ karta za svijet, barem kada je u pitanju ovaj brend?

- Sigurno da jeste, i danas ne možemo zamisliti kako bi bilo bez istoga. Dostupnost je ključna riječ ako želite ostvariti svoju publiku, stoga se trudimo biti što više On-line. Pored toga, tu istu publiku je potrebno konstantno animirati, što se trudimo na dnevnoj bazi, a društvene mreže su najbolje sredstvo za približavanje kupcima.

Imate li u planu i nešto novo, proširiti ovaj brend nekim proizvodima…?

Imamo u planu dosta toga; kao osnovni cilj imamo širenje asortimana, te svake sezone izbacujemo po jedan ili dva nova modela majica. Dalje, stalno radimo na tome da proširimo tržište i privučemo kupce sa svih krajeva svijeta. U zadnje vrijeme, imali smo isporuke u Belgiju, Francusku i Njemačku. Imamo još dosta ideja i snova ali ćemo ih zasada zadržati za sebe.

Ima li više inspiracije za ideje u Hercegovini ili dalje, u svijetu?

- U Hercegovini, to je sigurno. Ipak je kod kuće najljepše. Ideje najviše crpimo iz ljudi, nekih događaja, filmova, itd. To uglavnom dođe spontano, a tako i jeste najbolje.

Što je za vas moda?

- Moda je za nas  igra, odraz osobnosti, način izražavanja, svojevrsni antidepresiv - definiramo je na razne načine, ali bitno je u modi pronaći stil koji najbolje odgovara nečijoj osobnosti, i nikada joj robovati. Treba imati na umu da svojim načinom odijevanja uvijek možemo utjecati na raspoloženje drugih.

Dnevni list

3 komentari