Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 08:36

Pobjeda Skauta na startu prvenstva u Zavidovićima

Napisao/la 
Pobjeda Skauta na startu prvenstva u Zavidovićima Pobjeda Skauta na startu prvenstva u Zavidovićima

Na startu natjecanja Premijer lige u rukometu, u novoj sezoni, „Skauti“ su u Zavidovića slavili, iako je bilo oscilacija u igri, pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Već u prvih desetak minuta Izviđač je došao do prednost od dva gola, bilo je 4:2 u 9. minuti, mada njegovi rukometaši u istom periodu nisu realizirali 4-5 „zicer“ prilike. Od 9. do 12. minute „Skauti“ nekoliko puta uzastopno griješe što je dalo priliku domaćinu da s tri uzastopna pogotka dođu do jedine prednosti na utakmici, ako izuzmemo njihovo početno vodstvo od 1:0. Nakon minute odmora, koju je pozvao trener Grbavc, uslijedio je period dobre igre „Skauta“, osobito u obrani, na čelu s sjajnim vratarom Ivankovićem. Period dobre igre rezultirao je značajnom prednošću od 7 pogodaka u 25. minuti, s kojom se otišlo i na odmor.
U drugom dijelu domaći su opasnije zaprijetili između 40. i 45. minute kad su uspjeli prednost Izviđača smanjiti na samo tri pogotka (18:21 u 44. i 19:22 u 45. minut). Međutim, nakon toga slijede po dva pogotka Davida Mandića i Josipa Čuture i ambicije domaćina su splasnule. Nakon koncu bilo je 30:25, mada je prednost na strani Izviđača morala i trebala biti osjetnija da je bilo više koncentracije kod realizacije napada. Sve u svemu, jedno solidno izdanje rukometaša Izviđača, ali za savladati ozbiljnijeg protivnika, na njegovom terenu, od slabašne Krivaje trebat će pružiti puno više.
Pored odličnog vratara Marka Ivankovića, kome je ova utakmica bila ujedno i prva u ovom rangu natjecanja, koji je skupio 18 obrana pri čemu „skinuvši“ i dva sedmerca, dobru partiju pružili su Josip Ereš i David Mandić. Kod domaćina pored odličnog vratara Selimbegovića koji je obranio 24 udarca na svoja vrata, najefikasniji je bio Abdulrahmanović sa sedam postignutih pogodaka.

RK Krivaja - HRK Izviđač 25:30 (11:17)

Premijer liga BiH - 1. kolo.
Zavidovići, 06.09.2014. u 19 sati.
Gradska sportska dvorana, gledatelja 300.
Suci: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor).
Nadzornik: Hamid Džandžanović (Sarajevo).

RK Krivaja: Selimbegović (24 obrane, 1 sedmerac), Muhić, Zilkić, Došić, Avdić 3/1, Bašić 4, Sinanović 3, Zvekić 1, Fejzić 2, A. Alić 2, Huskić, N. Alić 1, Smajlbegović, Taletović 2,Hasić, Abdulrahmanović 7.
Trener: Fuad Terzić.

HRK Izviđač: Petković, Ivanković (18 obrana, 2 sedmerca), I. Ereš, J. Ereš 6/1, Čutura 3, A. Pavlak 2, Mandić 5, Bošnjak, Hrstić 3, Jarak, Boras 2, Beljo, Rodin 3, M. Pavlak 3, Grbavac 3, Šarac.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Krivaja 8, Izviđač 12 minuta.
Sedmerci: Krivaja 3/1, Izviđač 2/1.

Izvidjac.com