Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 13:35

Mirjana Lučić-Baroni napredovala za čak 41 poziciju na WTA ljestvici

Napisao/la 
Mirjana Lučić-Baroni napredovala za čak 41 poziciju na WTA ljestvici Mirjana Lučić-Baroni napredovala za čak 41 poziciju na WTA ljestvici

Nakon US Opena došlo je do novih promjena na WTA ljestvici. Serena Williams zadržala je uvjerljivo vodstvo ispred Simone Halep, a veliki skok upisala je Mirjana Lučić-Baroni koja je napredovala za 41 mjesto...

Serena Williams nakon osvajanja US Opena ostala je uvjerljivo vodeća na WTA ljestvici. Prednost nad drugoplasiranom Simonom Halep iznosi više od tri tisuće bodova, a Rumunjki se konkurencija približila nakon što je rano završila s nastupom porazom od Mirjane Lučić-Baroni.

Lučić-Baroni je odradila sjajno US Open i to joj je donijelo veliki skok na WTA ljestvici. Prije početka posljednjeg Grand Slam turnira godine bila je 121. igračica svijeta, a sada je napredovala na 80. poziciju, piše hrsport.net.

Na taj način preskočila je Donnu Vekić koja je upisala značajan pad sa 79. na 92. mjesto, no još uvijek nije službeno prvih hrvatski reket jer se Ajla Tomljanović još uvijek na WTA Touru vodi pod hrvatskom zastavom. Ajla je također upisala pad i s 55. je pala na 66. mjesto.

Nova članica najboljih deset je Caroline Wozniacki koja je napredovala dvije pozicije i sada je deveta dok je najveći pad u tom društvu upisala Na Li koja je s trećeg pala na šesto mjesto.