Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Ožujak 2015 07:03

Veliki potencijal Matea Rodina daje rezultat

Napisao/la 
Veliki potencijal Matea Rodina daje rezultat Veliki potencijal Matea Rodina daje rezultat

Nepotpuno četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji započinje danas prvim utakmicama tri para, a s obzirom da je sarajevska Bosna odustala od ovog natjecanja.

Najzanimljiviji okršaj, ekipa koje bi mogle ponuditi najviše neizvjesnosti i drame u svojim utakmicama, jest onaj između vodećeg sastava Premier lige, Izviđača i Vogošće kao jedne od najboljih momčadi u našem elitnom rangu, trenutačno četvrtoplasirane.
- Vogošća je u stanci između ostalih dovela Ivana Divkovića i Adisa Hrbata. Skroz su drukčiji sastav, iskusniji i bolji. Međutim, kući nam stvarno teško netko može parirati, druga smo momčad spram jesenskog dijela, bolje uigrani, a uz to smo i strahovito napredovali, kaže desni bek Izviđača Mateo Rodin.
Osim prvog Kup duela, dvije momčadi će se ponovno susresti već za vikend u Vogošći u okviru 19. kola Premier lige.
- Očekujem obje pobjede protiv Vogošće, pogotovo ako obranu budemo odigrali kako znamo, dodao je Rodin koji je s 22 godine jedan od starijih članova ekipe Skauta.
- Prosjek godina naše ekipe je 19, stvarno smo mlad i vrlo talentiran sastav, govori Rodin koji je u sve boljoj formi pa je u posljednjem meču protiv Konjuha za 20-ak minuta zabio 5 golova, a vikend ranije u derbiju s Derventom 6.
- U sve boljoj sam formi i mogu kazati da se rad konačno isplaćuje, istaknuo je.
A nije bilo tako ispočetka kad je prošlog ljeta iz matične Čapljine prešao u Izviđač.
- Nisam bio u treningu, u Izviđaču se radi dva puta dnevno, a dotad ipak nisam tako vježbao. Ovdje se ipak osjeti doza profesionalizma. Sad sam zadovoljan sa spremom, a ekipa je postala prava klapa, kaže Rodin.
Ipak je još jedan od igrača koji je izišao iz radionice Dragana Sutona, trenera Čapljine.
- Praktički sam prije tri godine ušao u rukomet. Trenirao sam ga kao dijete, a potom imao stanku od pet godina da bih mu se ponovno vratio. Za to mogu zahvaliti trenerima Draganu Sutonu i Marinku Torbici jer bez njih ne bih bio tu gdje jesam. A isto tako i mom sadašnjem treneru Zdenku Grbavcu koji mi je pružio šansu, istaknuo je Čapljinac koji je nakon početnih dokazivanja u Ljubuškom osigurao i produženje ugovora.
- Potpisao sam prvo do kraja sezone, a potom nedavno produžio na još dvije godine, odnosno do ljeta 2017. godine. Tu sam zbog kvalitetnog rada u Izviđaču, a znamo koliko je Ljubuški izbacio reprezentativaca BiH i Hrvatske, zaključio je Mateo Rodin.

E. Bijedić/Dnevni list