Ispiši ovu stranicu
Subota, 14 Ožujak 2015 15:53

Uvjerljiv poraz Izviđača u Vogošći

Napisao/la 
Uvjerljiv poraz Izviđača u Vogošći Uvjerljiv poraz Izviđača u Vogošći

Izviđač je sinoć u Vogošći, u okviru 19. Kola Premijer lige u rukometu, doživio uvjerljiv poraz,reklo bi se položio je oružje bez ispaljenog metka.

Od samog početka domaći su agresivnom obranom vanjske igrače Izviđača (Hrstića, Pavlaka i Rodina) tjerali što dalje od svoga gola. „Skauti“ umjesto da „brzom loptom“ pronađu pukotinu u domaćoj obrani, ulazili su u duel igru „jedan na jedan“ s mnogo snažnijim domaćim igračima koji su najčešće iz njih izlazili kao pobjednici. Osim toga, Izviđačevi igrači su napravili mnogo tehničkih grešaka, a i realizacija u napadu je bila ispod očekivanja. Prve četiri minute ni jedni ni drugi nisu uspjeli postići pogodak, da bi domaći „ušli“ u seriju i u 10. minuti poveli 4:0. Svoj prvi pogodak Izviđač postiže tek u 11.minuti preko Mateja Hrstića. Kako je loša realizacija napada „Skauta“ bila govori rezultat prvog dijela 13:7 za domaće, pri čemu je domaći vratar obranio i dva sedmerca. U drugom dijelu slika na terenu se nije promijenilo, Izviđač nije uspio nametnuti drugačiji stil igre, domaći su sigurnom igrom kontrolirali rezultat i nakraju došli do zaslužene pobjede.
Najefikasniji u redovima Vogošće bio je Tarik Međić sa 11 golova, Ivan Divković je sedam puta pogodio mrežu Izviđačevih vratara.
Kod Izviđača nešto bolji od ostali bio je Matej Hrstić koji je postigao pet pogodaka.
Ovim porazom, s kojim se je i računalo, ali ne na ovakav način, Izviđač i dalje ostaje u utrci za prvaka, jer sve još, uvijek, zavisi samo od njegovih rezultata.
U sljedećem 20. kolu koje je na rasporedu idućeg vikenda Izviđač kao domaćin dočekuje sarajevsku Bosnu.

Premijer liga BiH - 19. kolo.

Vogošća, 13.03.2015. u 19 sati.

RK Vogošća - HRK Izviđač 28:19 (13:7)

Vogošća, Dvorana „Amel Bečković“, gledatelja 200.

Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Saša Sarajlić (Sarajevo).

RK Vogošća: Tatar (11 obrana, 2 sedmerca), Haseljić (1 obrana), Tatar, Đapo, Korjenić 3, Jelačić 1, Omerović 1, Geko 2, Međić 11, Hrbat 2, Purić, Omanović 1, Kadrić, Dervišević, Divković 7, Špiljak.
Trener: Senad Skopljak.

HRK Izviđač: A. Grbavac, Ivanković (8 obrana), I. Ereš (4 obrane, 2 sedmerca), J. Ereš 2, Bošnjak, Mandić 3, Čutura 1, Jarak 2, Boras, Šarac 2, J. Grbavac 2, A. Pavlak 1/1, M. Pavlak 1, Hrstić 5, Rodin, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Vogošća 12 minuta, Izviđač 14 minuta.
Sedmerci: Vogošća 4/2, Izviđač 3/1.

Izvidjac.com