Ispiši ovu stranicu
Subota, 09 Svibanj 2015 05:42

Na Babovcu odigrana prva ženska nogometna utakmica

Napisao/la 

Uz  50-tak gledatelja, djevojke iz ŽNK Sloga Ljubuški jučer su ispisale još jednu stranicu ljubuške nogometne povijesti. Na stadionu Babovac odigrana je prva ženska nogometna utakmica i to možemo reći međunarodna, u gostima su bile djevojke iz ŽNK Neretva iz Metkovića. Odlična nogometna predstava, puno lijepih poteza i domaćih i gošći koje su malobrojni gledatelji znali nagraditi pljeskom, završila je pobjedom gošći od 1:5, javlja Radišići portal. 

Sami početak susreta pripao je nogometašicama iz Metkovića, koje su inače članice druge Hrvatske lige s dobrim izgledima za ulazak u prvu Hrvatsku ligu, i u prvih 15-tak minuta stvorile su par dobrih prilika koje je domaća obrana na čelu s danas odličnom vratarkom Valerijom Ereš uspješno rješavala i preko Čepo, Vištica, Matić i ponajboljom igračicom na terenu Govorko pokušavali zaprijetiti s kontrama.

Svoju premoć gošće su dokazale sredinom poluvremena, kada se u jednoj gužvi u 16-tercu najbolje snašla Ivana Ćubić i matirala domaću golmanicu. Takav rezultat je ostao do kraja poluvremena, a u drugi dio se ušlo s velikim brojem izmjena u domaćoj ekipi kako bi se pružila prilika svim igračicama da okuse travnjak, što je malo olakšalo gošćama da vrlo brzo svojim drugim golom Ivana Ćubić dovede gošće do 2-0. Ulaskom Antee Zelić domaće igračice su živnule i stvorile nekoliko prigodi te je Jadranka Govorko uspjela matirati Jelenu Kešinu i dovesti utakmicu u neizvjesnost.

Ipak, pred kraj susreta puno iskusnije i spremnije gošće uspijevaju napraviti pritisak te iz jednog nabacivanja iz kornera domaća stoperka Puljić  nes(p)retno pogađa svoju mrežu, a nedugo iza toga gošće vode 4-1 odličnim lobom Glorije Šimunović, da bi uz sami kraj inače danas odlična stoperka domaćih Puljić ponovo pogodila svoju mrežu i postavila konačni rezultat 1:5 za gošće iz Metkovića.. Domaćim igračicama je ovo bio dobar poticaj za što više treninga i priprema, kako bi bile spremne za nastupe u prvoj ligi Federacije BiH početkom rujna ove godine. Susret je odlično sudio Marin Pavlović uz jedan žuti karton (Vištica), a utakmica je protekla fer i korektno.