Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Rujan 2020 09:04

Poraz Skautica na startu nove natjecateljske sezone

Napisao/la 

Rukometašice Izviđač Central osiguranje u novu natjecateljsku sezonu 2020./2021. ušle su s porazom, bolje od njih u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bile su rukometašice iz Hadžića.

Oslabljeni domaći sastav, dok je imao snage, dobro je parirao prošlogodišnjim pobjednicima KUP-a BiH, ali širi „roster“ gošći došao je od izražaja u drugom poluvremenu te su zasluženo slavile.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu utakmicu, u kojoj su rukometašice Hadžića imale gol-dva prednosti, ali su domaće, predvođene Mateom Šumelj i Mateom Nosić, uspijevale držati priključak i pred kraj poluvremena preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da su na odmor, između dva poluvremena, otišle s prednošću 14:13.

Kako smo rekli, u drugom poluvremenu širi „roster“ rukometašica iz Hadžića došao je do izražaja, koje su između 42. i 50. minute napravile seriju 8:1, i prelomile utakmicu u svoju korist.
Stečenu prednost gošće su do kraja utakmice uspjele zadržati tako da je na koncu završilo 32:26 u njihovu korist.

Matea Šumelj s deset pogodaka bila je najefikasnija rukometašica susreta, šest pogodaka postigla je Matea Nosić, a četiri Zora Kraljević.

U redovima Hadžića, Adina Halebić postigla je osam, Berna Malanović i Edina Demić po šest te Maja Knezović pet pogodaka.

U 2. kolu rukometašice Izviđača gostuju u Mostaru, gdje će odmjeriti snage s rukometašicama Zrinjskoga.