Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Veljača 2021 17:50

Luka Bubalo najbolji mladi sportaš Ljubuškog

Napisao/la 

Iako su nakon jesenjeg dijela sezone zauzeli treće mjesto, mnogi će reći da su rukometaši Izviđača CO igrali najbolji rukomet u ligi. Čvrsta obrana, brza tranzicija i protok lopte te kontre i polukontre jeste ono čemu teži momčad trenera Tonija Čoline. U takvoj igri posebno do izražaj dolaze krila. Desno krilo, mladi Luka Bubalo, repertoarom svojih šutova do ludila je dovodio protivničke vratare.

Luki je tek sedamnaest godina, no prva sedmorka Izviđača nezamisliva je bez njega?

S deset godina krenuo sam s prvim treninzima u Rukometnoj školi Izviđač, a u šesnaestoj godini protiv Leotara debitirao sam za prvu momčad. Na desnom krilu dijelim minutažu s Mladenom Boškovićem, istaknuo je Luka.

Vaše igre nisu ostale nezapažene. Pozvani ste u kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Toni Čolina mi je trener i u klubu i kadetskoj reprezentaciji BiH, tako da su mu moje kvalitete jako dobro poznate. Na turniru u Sjevernoj Makedoniji imao sam prvi nastup za reprezentaciju.

Luka se okitio još jednim laskavim priznanjem. Ljubuški novinari proglasili su ga najboljim mladim sportašem u 2020. godini.

Sigurno da mi je to veliko priznanje za daljnji rad. Radom i zalaganjem nastojati ću biti još bolji.

Na otvaranju proljetnog dijela sezone u Kupu BiH u Maglaju, Izviđač je slavio uvjerljivu pobjedu (39:19) i izborio plasman u iduće kolo…

Očekivali smo puno težu utakmicu. Uz maksimalno zalaganje, ozbiljan pristup, pobjedu niti jednog trenutka nismo doveli u pitanje.

Već ovog vikenda nastavlja se prvenstvo. U prvom kolu nastavka u Ljubuškom gostuje Iskra?

U prvom dijelu sezone, u dosta teškoj utakmici, zasluženo smo slavili. Na domaćem parketu pobjeda se nameće kao imperativ. Iskra nema što tražiti u Ljubuškom.

Glavni kandidati za naslov uz Izviđač su Sloga (D) i Borac. Može li ljubuška mladost protiv daleko iskusnijih sastava iz Doboja i Banja Luke?

Idemo utakmicu po utakmicu. Još je dosta bodova u igri. Uz Borac koji se vidno pojačao i Slogu ne treba zanemariti ni Slobodu, Gračanicu i Vogošću. Trebamo se maksimalno fokusirati na našu igru i uz određenu dozu sreće nadam se osvajanju osme titule prvaka.

U jednom malom mjestu nadomak Ljubuškoga, Hardomilju, na prostoru manjem od petsto metara, čak troje rukometaša. David Mandić već je ostavio dubok trag u najboljoj hrvatskoj selekciji, njegovim stopama kroči Matej Mandić dok će se za Luku Bubala tek čuti.

Goran Skoko / Sportske novosti