Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 08:42

Dva druga i jedno treće mjesto mladih „Skauta“

Napisao/la 

Škola rukometa Izviđača nastupila je u tri selekcije na jakom međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i regije. Osvojila je dva druga i jedno treće mjesto, a u svojim redovima imala je najbolje pojedince u dvije kategorije.

U organizaciji udruženja SPIRITUS u Sarajevu je održan 6. BSP OIL Međunarodnom rukometnom turniru za mlade pod nazivom „VIŠE OD IGRE“. Turnir se igrao u tri generacije dječaka (2004., 2006. I 2008. godište) i jednoj generaciji djevojčica (2008. godište).

Turnir se održao od 17. do 19. rujna u sportskim dvoranama u Sarajevu. Na turniru su sudjelovale momčadi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Izviđač je imao predstavnike u sve tri muške kategorije.

U kategoriji 2004./2005. godišta Izviđač je osvojio 2. mjesto iza pobjednika turnira Crvene Zvezde iz Beograda, a ispred momčadi RK PPD Zagreb, ORK Bosna Sarajevo, RK Vogošća i RK Sloboda Tuzla.

Najbolji strijelac turnira je Jure Bubalo, a za najboljeg igrača prema izboru trenera ekipa proglašen je Zlatko Ševo.

U kategoriji 2006./2007. godišta najuspješnija je bila ekipa RK PPD Zagreb, drugo mjesto pripalo je momčadi RK Konjuh, a treće mjesto pripalo je RŠ Izviđač. Zatim slijede HMRK Zrinjski, RK Krivaja, RK Crvena zvezda i RK Budvanska rivijera iz Crne Gore.

U kategoriji pionira, 2008./2009. godišta najuspješnija je bila ekipa RK PPD Zagreb iz Hrvatske, drugo mjesto je ostvarila momčad ŠR Izviđač, a trećeplasirana je momčad RK Krivaja. 

Za najboljeg igrača prema izboru trenera izabran je mladi „Skaut“ Kristijan Bebek.