Ispiši ovu stranicu
Petak, 11 Studeni 2022 16:02

Skauti najveći i najkonstantniji kandidat za titulu

Napisao/la 

U srijedu su odigrane zaostale utakmice 8. kola rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Prethodno su četiri meča pomjerena zbog nastupa četiri bh. kluba u EHF Europskom kupu, što je djelomice poremetilo redovit ritam odigravanja utakmica Premijer lige. Tako je ljubuški Izviđač pobjedom u srijedu protiv Iskre u Bugojnu (34:27) vratio lidersku poziciju na ljestvici, iako Skauti i dalje imaju jedan meč minusa zbog igranja u Europi. Jedini su neporaženi tim prvenstva koji će sljedećeg vikenda (subota, 19 sati) na svom terenu dočekati Vogošću u derbiju jesenskog dijela prvenstva jer se radi o dva tima koja su pokazali najviše dosad.

U Bugojnu su Skauti ostvarili 3 pogotka viška na poluvremenu (14:17), da bi u nastavku stalno uvećavali svoju prednost do 31:23, da bi domaćini u završnici smanjili na konačnih 34:27. Mladen Bošković sa 7 te Milan Vukšić, Berin Keso i Filip Vujović s po 6 pogodaka bili su najučinkovitiji u redovima Izviđača. Odličan je bio Aldin Alihodžić s 11 obrana. U redovima domaćina Miloš Čekić je postigao 9 pogodaka, a Lazar Janković 6.

Skauti su dosadašnjim rezultatima pokazali da su ove sezone prvi kandidati za osvajanje naslova prvaka, a još jedan odličan test za ovo će imati upravo u subotu protiv Vogošće.

I preostala tri tima koji su odgodili utakmice zbog obveza u EHF Europskom kupu su slavila pobjede. Aktualni prvak Borac je pobijedio Goražde, Sloboda savladala Konjuh, dok je Gračanica bila bolja od Sloge.

Inače Gračanica je ostala jedini naš predstavnik u 3. kolu EHF Europskog kupa, a oni će u ovoj fazi igrati protiv češke Karvine. Prvi susret trebao bi se igrati u Češkoj 3. ili 4. prosinca, a uzvrat sedam dana kasnije. U prethodnom kolu Karvina, koja je aktualni prvak Češke Republike, je eliminirala ekipu Rahoveci s Kosova. U prvom susretu Karvina je slavila sa 33:29, a u drugom 32:29. Karvina je 12 puta bila prvak Češke, a dva puta Čehoslovačke. Najveće zvijezde tima su iskusni i bivši češki reprezentativci Martin Galia i Jan Sobol.

Dnevni list