Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Siječanj 2023 12:28

Izviđač počeo s pripremama za proljetni dio sezone

Napisao/la 

Rukometaši Izviđač Central osiguranja počeli su s pripremama za proljetni dio sezone. Prvo okupljanje bilo je zakazano za ponedjeljak u fitness dvorani gdje je Adis Jakić, trener za tjelesnu spremu, u sklopu treninga, obavio provjeru kako su se „Skauti“ držali dobivenih planova i programa za održavanje tjelesne spreme tijekom zimske stanke.

U ponedjeljak navečer rukometaši su, skupa s stručnim stožerom i članovima uprave, imali zajedničku večeru i druženje u restoranu „Caffe & Tratoria Toscana“, koju je organizirao i sponzorirao vlasnik restorana Zdeslav Smoljan „Depa“. U opuštenoj atmosferi uz jelo, piće te glazbu uživo, okupljeni su proveli ugodno druženje.

Prvo okupljanje u Gradskoj športskoj dvorani obavljeno je u utorak navečer gdje je prije treninga trener Čolina igračima prezentirao plan priprema za nastavak sezone. Napomenimo da proljetna sezona starta 16. kolom BH Telecom Premijer lige, 4. veljače 2023. godine.

Na treningu je prestavljen veliki rukometni potencijal, mladi desni vanjski napadač Sergej Purić, rođen 2006. godine, koji je u redove “Skauta” stigao iz Omladinskog Rukometnog kluba “Perihel” iz Brčkog.

Na prozivci nije bilo Filipa Odaka, koji je dobio nekoliko dana poštede nakon povratka, s kvalifikacijskog  turnira za juniorsko svjetsko prvenstvo, s juniorskom reprezentacijom Hrvatske. Zbog obveza s kadetskom reprezentacijom Srbije nedostajao je i mladi kružni napadač iz novosadske Vojvodine Luka Šević, rođen 2004. godine, koji je u polusezoni pristupio uredove Izviđača.

Nije bilo ni Nikole Primorca, koji je otišao na kontrolni pregled i koji bi po povratku trebao početi s treninzima u punom kapacitetu. Ozlijeđeni Domagoj Alilović se pojavio na prozivci, ali on trenira po posebnom režimu i nadati se je da bi se uskoro mogao priključiti treninzima momčadi.

Prema planu priprema, kao i uvijek zadnjih godina, one će se održati u Ljubuškom u Gradskoj športskoj dvorani, fitness dvorani te na atletskoj stazi nogometnog stadiona „Babovac“U sklopu priprema planirane su i dogovorene tri kontrolne utakmice. “Skauti” će kontrolne utakmice odigrati s hrvatskim premijerligašima: RK Metković, RK Trogir i RK Kaštela.

Izvidjac.com