Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 12 Veljača 2023 17:28

Uvjerljiva pobjeda Skauta nad momčadi Maglaja

Napisao/la 

Izviđač je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom s momčadi Maglaja odigrao utakmicu s dva različita poluvremena. Stekao se dojam da su „ Skauti“ u prvom poluvremenu bili pod ručnom, dosta se promašivalo i griješilo. Kao plod promašaja u redove se uvukla nervoza koja je popustila tek pri kraju prvih trideset minuta igre.

„Skauti“ su poveli 2:0 golovima Boškovića i Odaka u 5.minuti, ali su gosti poravnali na 2:2 u 8.minuti. Koliko su i jedni i drugi bili neefikasni govori i rezultat 4:4 iz 15.minute. Za takav rezultat uvelike zasluge se mogu pripisati i vratarima Harisu Suljeviću i Đorđu Bosiću koji su briljirali. U periodu od 15. do 22. minute gosti su serijom 3:1 došli do prednosti od dva gola (5:7). Međutim, u posljednji 7-8 minuta „Skauti“ su došli do igre i uz pomoć vratara Harisa Suljevića prave rezultatski preokret te na odmor odlaze s prednošću od dva pogotka (12:10).

U prvih petnaest minuta drugog poluvremena domaći rukometaši prave veliku seriju od 11:4 te dolaze do nedostižnih devet golova prednosti (23:14, 46.minuta). Velike zasluge za ovakvu seriju pripadaju Harisu Suljeviću, koji je dovodio do očaja rukometaše Maglaja, dok na drugoj strani, domaći rukometaši su pronašli lijek za gostujućeg vratara Đorđa Bosića, koji nije zadržao razinu svojih obrana iz prvog poluvremena. Do kraja utakmice rukometaši Izviđač Central osiguranja su održavali rezultatsku prednost, a prve minute u dresu Izviđača na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom odigrali su šesnaestogodišnji Sergej Purić koji je postigao dva pogotka te Luka Šević. Purić i Šević pristupili su „Skautima“ na polusezoni. Isto tako svoju minutažu dobio je i rekonvalescent Nikola Primorac te se vratio na parket nakon dvogodišnje pauze.

Najučinkovitiji u redovima Izviđača bio je Mladen Bošković s osam golova, Milan Vukšić i Ivano Pavlović postigli su po četiri, Matej Šimić tri te po dva Matej Ljubić, Filip Odak, Mihael Bebek i Sergej Purić.

Vratar Haris Suljević skupio je fantastične 22 obrane.

Kod momčadi Maglaja Alen Ridžal je postigao pet golova, Boris Bosić četiri te po tri Damir Kadrić i Adi Omeragić.

Đorđe Bosić skinuo je trinaest šutova.

U sljedećem 18. kolu rukometaši Izviđača odlaze na noge aktualnom prvaku momčadi RK Borac iz Banja Luke.

Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 17. kolo.
Ljubuški, 11.02.2023. u 18:00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Maglaj 31:23 (12:10)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 200.
Suci: Irhad i Irem Mešić (Sarajevo).
Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo).

RK Izviđač CO: Herceg (1 obrana, 1 sedmerac), Suljević (22 obrana), Vukšić 4, Odak 2, Šević, Primorac 1/1, Ljubić 2, Bošković 8/2, Bubalo 1, Šaravanja 1, Pavlović 4/2, Ćeško 1, Dedić, Bebek 4, Purić 1.
Trener: Toni Čolina.

RK Maglaj: Đ. Bosić (13 obrana, 1 sedmerac), Hadžić 2, Omeragić 3, Suljaković, Kendić 1, Velagić 2, Bajraktarević, Karabegović, Ridžal 5, B. Bosić 4, Hasić 2, Kadrić 3, Ćosić 1. .
Trener: Adnan Đerzić.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Maglaj 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/5, Maglaj 4/3.

izvidjac.com