Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 20:58

FOTO: Sveučilište u Mostaru predstavljeno ljubuškim maturantima

Napisao/la 
FOTO: Sveučilište u Mostaru predstavljeno ljubuškim maturantima FOTO: Sveučilište u Mostaru predstavljeno ljubuškim maturantima

Sveučilište u Mostaru, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽZH organiziralo je u Ljubuškom smotru za buduće studente. Smotru je otvorio pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Mario Mikulić, a nazočne je u ime Sveučilišta pozdravio prof. dr. sc. Ivo  Čolak.

Gradska športska dvorana okupila je veliki broj maturanata kojima je, ovom prigodom, predstavljeno Sveučilište, fakulteti, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor. Maturanti su upoznati i sa sveučilišnim programom i uvjetima koji su potrebni da bi upisali određeni fakultet te su imali priliku saznati što će steći obrazovanjem poslije prvog i drugog ciklusa studija.

Napomenimo kako u sastavu Sveučilišta u Mostaru djeluje 10 fakulteta, 1 akademija, 9 instituta, Sveučilišna knjižnica i Studentski centar. Nastava se izvodi u sukladnosti s odredbama Bolonjskog procesa. Na Sveučilištu studira 16.000 studenata, dok u nastavnom procesu sudjeluje preko 1.000 nastavnika i 163 stručno-administrativnih i tehničkih djelatnika.

Bolji Ljubuški